Bloggerfruer og andre fruer

I dag har jeg en generell irritasjon over bloggere som definerer seg og sin blogg etter hva kjæresten gjør. Med kjæresten mener jeg stort sett mannen. Med stort sett så mener jeg at jeg ikke har sett et eneste tilfelle på at man definerer etter kona/fruen/dama.

Fotballfrue, pilotfrue, komikerfrue osv… Har man ikke egne identiteter lenger? Og mens vi er igang, hvor er isåfall søppeltømmerfrue, mekanikerfrue, tannlegegubbe og flyverthusbond?

(Et kjapt søk viste at det fantes både tunnelarbeiderfrue og postenfrue riktignok.)

Dette er ikke ment som et direkte angrep på noen av bloggerne som er nevnt, men heller kritikk av praksisen å oppkalle bloggen etter kjæresten.

Er man som blogger kun det kjæresten bedriver? Bloggene handler som oftest om andre ting, og en del av disse har jo helt klart identiteter som er sine egne. Jeg forstår bare ikke hvorfor det er en greie å ha en blogg som er oppkalt etter gubbens jobb. Burde bloggen min hete “Barne-ogungdomsarbeiderfrue”? Den handler jo vitterlig ikke om livet som kjæresten til Ina, jeg er jo mer enn det. Jeg er veldig stolt av henne og at hun er kjempeflink i jobben sin, men jeg definerer meg jo ikke etter henne av den grunn?

Kanskje det skyldes at man anser seg selv som såpass innholdsløs at en velger å gå utifra det kjæresten gjør. Har man så lite gående for seg selv? Finnes det ingenting spennende med en selv som kan uttrykkes i bloggnavnet?

Jeg tar meg den frihet å liste et lite knippe alternativer for de som anser seg selv som innholdsløse:

– skeivlilletå.blogg.no

– littrarlatter.blogg.no

– fungererdårligpåmandager.blogg.no

– innholdsløstliv.blogg.no

– livetmittharingenmeningpyttpytt.blogg.no

– likerhunderbedreennbarn.blogg.no

– kassapåbutikkenogerawesome.blogg.no

Forsyn deg selv om du føler de passer, eller endre gjerne for at det skal passe bedre. Alt er bedre enn å markedsføre seg selv som kjæresten til en annen. Det føles litt som når man prøver å forklare hvem man er til fremmede man møter på fest, og hvorfor i pokker man er der.

“Ja, jeg er da kjæresten til han hockeyspilleren da vettu. Derfor er jeg på etterkampfesten!”

Men greia er, det er ikke etterkampfesten, det er din blogg!

Før noen hevder jeg ikke burde snakke for høyt siden bloggnavnet mitt er “comingout” så husk at jeg fremdeles må komme ut hele forbanna tiden i dette cis- og heteronormative samfunnet vårt.

Er dette en streiting greie som vi skeive ikke forstår? Eller er dette en greie som er mer relatert til kvinners og menns posisjoner i samfunnet og dårlige holdninger? Hva tror du?

Jeg skrev at jeg hadde denne irritasjonen i dag, det stemmer ikke helt. Jeg har irritert meg over dette en god stund… Såpass lenge at kjæresten min gikk og opprettet bloggen “Bloggerfrue ” bare for å være morsom. Hu har flira godt i ei ukes tid nå. Jeg elsker henne, helt sant.

(P.s. Jeg vet at visse bloggere har omdøpt seg, men jeg føler poenget står siden det fortsatt skjer)

Ny kjønnskategori på blogg.no!

Endelig kan man velge noe annet enn “mann” og “kvinne” som kjønn hos blogg.no.

De valgte å gå med “Annet” som navnet på den tredje kjønnskategorien. Det anser jeg som et veldig godt steg i riktig retning og godt å se at de endelig følger etter. Ved å åpne for flere kjønnskategorier gjør man plattformen sin tilgjengelig for de som definerer utenfor de binære kjønnskategoriene. Veldig gledelig å se, og hurra for Blogg.no!

http://info.blogg.no/1438082884_nytt_kjnnsvalg_p_prof.html

Foredrag hos Skeiv Ungdom – selfie mens man prater

Foredraget om blogging hos Skeiv Ungdom gikk bra. Skulle ønske jeg hadde hatt mer tid å forberede på men slik er det iblandt

(Foto: Eirik Riise)

For første gang ever har jeg selfiet mens jeg holder et foredrag, siden jeg drev og snakket om hvor awesome selfien er.

(Ingen som sa at selfiene ble bra når man snakker samtidig)

Uansett hyggelig å se alle sammen igjen og synd jeg måtte dra igjen så fort. Etter meg var det en paneldebatt om religion og LHBT, det var kult å få med seg. I tillegg haiket to av deltakerne med meg ned mot Oslo igjen. En av dem spanderte tilogmed kebab på Balkan i Ski på meg!

Idag skal jeg tilogmed se om jeg kan ordne et fornuftig innlegg iløpet av dagen, har vært lite av det i det siste.

Republisert i Serbia

Idag har jeg noen dritkule nyheter!

Innlegget mitt i QVAKK ble oversatt og i går republisert hos to serbiske portaler(med tillatelse selvfølgelig).

Her er originalinnlegget og her( 1 og 2 ) er de republisere innleggene.

Før noen spør, nei de har ikke stavet navnet mitt feil, that’s how they roll med skriveregler. Og før noen spør enda mer, nei jeg kan ikke lese det, men jeg har tillit til oversetteren.

Så da kan jeg putte “oversatt til serbisk” på CV’en ^.^ Hva synes du? Del med dine serbiske venner!

Forøvrig så ble menstruseinnlegget såpass populært at jeg havnet på 78.plass hos blogg.no. Kult ^.^

http://www.e-novine.com/drustvo/123758-mukarca-uspenom-karijerom-ene-koja-osea-bezbedno.html

http://gayecho.com/Trans.aspx?id=23664&grid=2050&page=1#.VbdA84ozeJL

http://www.qvakk.com/fra-stralende-karriere-som-mann-til-kvinne-og-utrygg-pa-byen/

Tattoo touchup og Aurora tegnet til tatovøren

Igår var jeg hos Tigr Tattoo og fikset litt på nyeste tatoveringen min, og siden Aurora var hjemme så var hun med. Det skulle ikke ta så lang tid uansett så det var null stress.

Hun satt fint og tegnet(samt kom inn og snakket litt med oss) mens jeg ble tatovert. I tillegg hadde hun med seg dukkene sine og kunne leke på venterommet. Så tegnet hun en tegning til Tina(tatovøren).

Jeg kommer til Jaffis på onsdag!

Skeiv Ungdom avholder i år sin 16. Sommerleir, Jafnadhr på Skjeberg Ungdomsskole! Den begynner idag!

Jeg har ikke mulighet til å delta på leiren i år, men jeg har blitt invitert til å holde et foredrag om blogging på onsdag, så jeg får tatt turen uansett! Det blir også første gang jeg er på Jaffis(Jafnadhr). Tidligere har jeg jo kun vært på Kjønnsmangfoldsleirene og da også som en av de som holdt leiren. Ting forandrer seg gitt ^.^

Det skal uansett hyggelig å se igjen kjente som er der! <3

Menstruser! For alle kjønn.

Først og fremst! Hah! Det var nok en tittel du aldri trodde jeg kom til å ha!

For det andre, sjekk Dette ut! Det er menstruser som lar deg takle mens rett på!

Istedetfor å gjøre mens til den dustete “åh gud, tante rød er på besøk igjen”, så gjør det heller til “JEG HAR FAKKINGS MENS OG TING FUNKER ENDA”, eller “JEG ER IKKE GRAVID DENNE GANGEN HELLER OG JEG VIL VÆRE COMFY SÅ LENGE MENSEN VARER!”

Men det aller aller beste med dem? De er fullstendig kjønnsnøytrale. Så enten du er ciskvinne, transmann eller noe annet, så står det ingenting på dem som sier noe om din identitet.

Runde én med disse trusene ble nemlig kritisert for nettopp det, så derfor har de nå laget runde 2 uten å kjønne. Og hva er vel bedre enn et firma som lytter?

Sjekk de ut og få høre hva du synes?

http://www.harebraineddesign.com

(I tilfelle noen lurer, nei, jeg har ikke fått noe for å pushe dette. Jeg bare ønsker at mine venner som er trans skal kunne ha mens uten at det er verdens undergang grunnet dysfori.)

Laksefestival i Flekkefjord

Igår begynte Laksefestivalen i Flekkefjord! Jeg var her med Ina i fjor, mens Aurora var hos eksen, men i år var Rorus med!

Er strengt tatt mangel på laks på Laksefestivalen, men det stopper ingen fra å feste og ha det moro.

Da er det livemusikk, god mat og tivoli!

Og seff godteri da!

Og enda mer godteri.

Samt vi fikk kjøpt litt juggel, for sånt gjør man jo.

Dette er den eneste festivalen vi får kommet oss på i år så vi har gjort det vi kunne ut av det.

Idag reiser vi dessverre hjem igjen, tilbake til hverdagen. Og snart skolestart for min del.

Drar du på noen festivaler i løpet av året?

Stor avsløring – Regnbuefamilien kommer på TV!

Da er det på tide å avsløre den store nyheten! De siste månedene har Ina, Aurora og jeg vært opptatt med noe ganske stort vi skal være med på. Noen av de som kjenner oss vet om dette og for eksempel så var det vanskelig å ikke skjønne det når man møter folk med et kamera etter seg.

Nå til høsten blir vi nemlig å finne på VGNett sin serie, Oljebarna!

Om serien:

Hva er konsekvensen av å vokse opp i et av verdens rikeste land? I denne dokumentarserien følger vi unge mennesker i dagens Norge. På godt og vondt.

Mange av dere husker kanskje at jeg har vært med på Unge Mødre tidligere så dette blir ikke første gang jeg er å finne på skjermen, og det samme gjelder strengt tatt Aurora, men Ina får sin første omgang.

Det har vært utrolig gøy å ha kamera rundt oss og vi gleder oss veldig til det skal sendes. Vi gikk en del runder med oss selv før vi takket ja til å være med. Det var viktig å begrense hvor eksponert Aurora ville bli og unngå de vanlige fallgruvene, spesielt de som følger med å være trans. Heldigvis har produksjonteamet hatt god holdning og åpne ører hele veien. Vi har følt oss veldig trygge og derfor er vi sterke i trua på at dette blir bra.

Noe serien gjør utrolig bra er å vise noe av det mangfoldet vi har i Norge. Det mangfoldet vi kan ha her i verdens rikeste land. Tidligere har det vært med taggere, folk som går på medisiner, folk som er nye i Norge, homofile, religiøse, politikere, bloggere og en drøss andre. Altså folk som er vanlig å finne i norsk fauna.

Jeg lover selvfølgelig å holde dere oppdatert når det nærmer seg sending. Håper dere vil se på og gi tilbakemelding på hva dere tenker.

Her er noen av mine favorittepisoder av Oljebarna. Kommenter gjerne under hva dere synes! 😀

Religiøs:

http://www.vgtv.no/#!/video/106828/oljebarna-religioes

Sex:

http://www.vgtv.no/#!/video/108649/oljebarna-sex

Eksponert:

http://www.vgtv.no/#!/video/106829/oljebarna-eksponert