Hyttechill og vanlig dill!

Etter ett par hyggelige dager på hytta er jeg nå plassert i mine besteforeldres leilighet en stund mens de er bortreist. Aurora er her og, og vi koser oss sålangt. 🙂

Hytta var ganske deilig å være på, fikk kjørt litt båt, slappet av og igår fikk jeg besøk av en venn, så kvelden ble veldig hyggelig 🙂 skulle ønske jeg kunne vært der litt lenger, men man tar et man får. Etter så enormt mye stress som det har vært den siste måneden så gjorde det godt i sjela uansett ihvertfall!

Nå gjenstår det å finnes seg en fabuløs leilighet og rocke seg videre i livet!

Den mest fantastiske leiren noensinne!

Min opprinnelige plan var å blogge hver dag fra leiren. Det var en optimistisk plan! Strengt tatt så var jeg konstant opptatt fra 07:00 – 01:00 hver dag, og hadde ingen mulighet til å sitte alene og blogge overhodet!
Men, det føles egentlig ganske godt å ha vært så utrolig opptatt, til tross for hvor enormt sliten jeg ble!

Så nå kommer ett lengre innlegg om hvordan leiren foregikk, og hva vi gjorde!

Torsdagen skrev jeg jo om, og det var en fantastisk start på leiren!

Mye av programmet på dagtid, var delt i to, slik at man kunne velge hvilke aktiviteter man skulle gå på utifra personlig interesse.
Etter frokost på fredagen, deltok jeg på en workshop om “stealth”.
Stealth er, for de som ikke vet det, en måte å leve på hvor man ikke deler med folk at man er trans* overhodet. I samfunnets øyne, er man “kun” ett helt “vanlig” menneske som går rundt i verden med akkurat de samme problemene som alle andre.
Nå er jeg forholdsvis åpen om min kjønnshistorikk, men jeg har også arenaer hvor jeg ikke sier at jeg er trans*, så her fikk jeg kanskje noen nye ideer og triks til hvordan være stealth der.

Etter dette deltok jeg på mesteparten av ett foredrag som het “Trygg i eget utrykk”, som var utrolig fint og rørende egentlig, men måtte dessverre kjøre og hente flere mennesker, så fikk ikke sett hele.

Etter lunsj tok jeg en liten pause fra det oppsatte programmet hvor jeg forberedte meg litt og bare tok ting med ro, før Luca (bestmedbart.wordpress.com) og undertegnede holdt spørretime hvor folk kunne spørre om det de ville egentlig. Noen lurte på angående bivirkninger av hormoner, mens andre lurte på hvor mye Luca tok i benken, viktige ting med andre ord!
Etter dette gikk vi over i “Blogging og sosiale medier”, også ved Luca og meg.
Luca snakket en del om nettvett, hvordan være trygg og en god del annet. Mens jeg gikk over blogging, outing, gjenkjennelse, hva man kan/ikke kan dele osv. Det var veldig bra, men totalt sett gjennom dette følte jeg at jeg var litt nervøs og fikk ikke nødvendigvis sagt alt jeg ville..

Etter dette tok vi middag og senere ble det vist film/holdt sosiale aktiviteter.
Jeg benyttet “fritiden” til å få spilt litt golf igjen, da dette skulle være på programmet. Sammen med en annen bidragsyter ordnet vi oss noen køller og gikk ned på driving rangen, ett par deltakere ble med, og vi gav de litt basis opplæring i samme slengen.
Dette var strengt tatt det mest komiske med leiren, for min egen del. Jeg slo rett og slett drit dårlig, og kunne ikke skjønne hvorfor, jeg gjorde jo alt riktig!
Etter en 10-15 baller gikk det opp for meg, noe var annerledes fra før! Men det var ikke selve golfsvingen min, men kroppen! Sist jeg spilte golf hadde jeg ikke ett like fremtredende brystparti!
Så det tok enda en del prøv/feil før jeg klarte å vende meg til denne forandringen, men så fort det var gjort, var alt som før!

På lørdag stod Hunderfossen på programmet, iallefall den første halvdelen av dagen! Vi dro ned dit og delte oss opp etter hva man ville, noen ville bade, noen ville kjøre alle greiene man hadde der, mens jeg, jeg ville kjøre gokart!
Som leirens offisielle råner var det viktig å representere, følte jeg.
Gokart var moro, men dessverre gikk det dødssakte og vi fikk bare tre runder, så det vakke noen LeMans akkurat…
Heldigvis fikk vi gjort ganske mye rart, og jeg tror/håper de aller fleste koste seg masse der!
Akkurat her vil jeg bare presisere at ikke alle hadde det som er ett normativt uttrykk/identitet, eller var vandt med å være ute som seg selv, så dette var uten tvil drit tøft gjort av mange! Men vi var jo en større gruppe, og i antall finnes det styrke!

Så var det tilbake til hotellet for litt lønsj! Kan også kommentere her at maten var helt perfekt på hotellet, to av dagene var det grilling og kokken kunne sakene sine! De ansatte ved hotellet var eksemplariske i sin disposisjon mot oss og vi er uten tvil fysne på å velge samme sted en gang til!

Etter lønsj holdt jeg en samtalegruppe med “Fritt tema”, slik armen kunne snakke om alt mellom himmel og jord, og det var nettopp det som skjedde, vi gikk igjennom spill, film, tumblr, kjønnsroller osvosv. Etter en kort pause beveget vi oss videre, da skulle jeg nemlig ha ett foredrag/samtalegruppe angående MtF(Male to Female), eller generelt det å passere for hva samfunnet anser som kvinne.
Jeg snakket i 1 1/2 time om dette temaet, på engelsk og hadde det kjempemoro! Deltakerne spurte masse spørsmål og jeg svarte så det sang.
Vi gikk igjennom alt fra sminke, klær, hormoner, tilgjengelige operasjoner, trygg i eget uttrykk, være fornøyd med den man er, dysfori, body/surgery shaming, stemmetrening og sist men ikke minst, tucking/taping. Jeg gikk igjennom de vanligste metodene og smådemonstrerte litt utenpå klærne, samt fikk tegne på tavla. Ingen ting løsner opp stemningen i ett rom som en enormt dårlig tegnet penis!

Jeg gikk litt over tiden min men etter vi avsluttet fikk jeg med meg mesteparten av “International Standards of Care”(Google it).
Før vi spiste nok en fantastisk middag og sosialiserte på kvelden, samt jeg fikk presset inn litt golf.^^

Søndagen kom, jeg ville egentlig ikke at den skulle det, fordi det var jo siste dagen, og jeg koste meg så utrolig masse!
Men etter frokost var det ihvertfall golf! Dette ble holdt av meg og en til fra organisasjonen og var moro!
Mens vi holdt på kom en journalist fra framtida innom og snakket litt med oss.
Det kan leses her: http://framtida.no/articles/fristad-for-trans-ungdom#.UfbrMcsaySP
Det er alltid moro når ferskinger prøver golf, og denne gangen var intet unntak, ballene fløy hit og dit, noen fikk det til fort, mens andre brukte lenger tid på å få ballen opp fra bakken. Vi prøvde å si at å slå langt ikke var målet, men det er alltid fokus for ferskinger. Så holdt vi noen konkurranser før vi gav oss og vandret til lønsj!

Til sist var det en workshop om Intersex, som jeg deltok på, men mitt bidrag var heller smalt da jeg var regelrett utslitt. Så mye moro, lite søvn og høyt aktivitetsnivå tar sin tørn på en, men det var definitivt verdt det, i aller høyeste grad.

Så var det avslutningstaler hvor vi takket for oss og gjorde klar for hjemreise. De aller fleste skulle med fellesbussen, mens jeg tok med meg noen utvalgsmedlemmer i bilen sammen med sakene til leiren, som skulle til kontoret i Oslo.

(Felles bilde, med de som var ok med å vise seg!)

(Helt tomt i salen 🙁 )

Det var utrolig trist å avslutte leiren, og jeg er utrolig rørt over hvor mange sterke mennesker og historier jeg så og hørte der! En så utrolig flott og modig gjeng med mennesker finner du ikke andre steder. Jeg håper så inderlig at alle sammen som deltok på leiren, har fått med seg noe de kan bruke i dagliglivet, enten det er informasjon, indre styrke, venner eller noe annet! Det jeg så på leiren viste uten tvil at den var like nødvendig som vi trodde! Dette er en utsatt gruppe, med en del utfordringer som ikke andre har, og de trenger slike tilbud på så mange nivåer! De trenger ett slikt sted hvor de kan føle seg helt trygge, at ingen dømmer hvem man er eller får dritt mot seg bare fordi man puster, hvor de får muligheten til å bygge seg opp og føle samhold med andre!

Jeg ble utrolig glad i alle jeg traff, og jeg håper alle sammen har det bra, og fortsetter med det! Jeg håper også så inderlig at vi får støtte til å gjøre dette til neste år også, for vi trenger det!
Må også nevne at jeg er fantastisk stolt og rørt over å ha deltatt i organiseringen og kunne vært med på ett så herlig opplegg! Det aller beste jeg vet om er å kunne gjøre noe for andre(og litt meg selv) som bidrar til å øke deres livskvalitet og gir de styrke, samhold og vennskap! Alle mennesker skal ha rett til å kunne være seg selv, uansett hvem og hva de er!

Til alle de som var med på leiren, dere er bare best!

Trans*/KITleir Dag 1!

Idag ble leiren sparket igang!

De fleste av oss i utvalget kom opp hit igår og brukte resten av dagen på å planlegge og gjøre klar! Reisen opp var ganske tung, siden jeg har lappen og bil(og er råner) tok jeg bilen opp hit sammen med en av de andre fra utvalget.
Bilen min har ikke aircondition og solen stekte så det sang etter. Jeg er sikker på at den bacon lukta jeg merket plutselig, kom fra meg selv…

Men så kom vi hit, og det er så pent her! Vi er i Hafjell og utsikten er god(bilde kommer senere!)

Dagen idag ble for det meste brukt til å hente folk fra tog-/busstasjoner og frakte de (trygt) opp til leiren. Men hovedmengden av deltakerne kom med fellesbussen fra Oslo S, og fikk utdelt “velkomstpakker” idet de kom.

Så spiste vi lunsj og hadde program frem til middag, blandt annet bli-kjent leker. Gikk litt glipp av det fordi jeg hentet enda flere deltakere, og gav de en liten innføring i Råning101.

På kvelden var det film/klipp tid, og jeg skulle vise to episoder fra serien “My Transsexual Summer”, det var kjempehyggelig, og jeg digger virkelig den serien.

Akkurat nå sitter noen av oss ute på terrassen og skravler, noen er inne og spiller kort og andre spill, mens andre igjen har tatt kvelden, utslitt etter en lang, hyggelig dag.

Snart er det kveld, jeg har sein-vakt, for å sørge for at alt går bra, samt at jeg er støttekontakt så om noen trenger noe iløpet av natta, så kan de bare banke på 🙂

Chiller med Luca!( bestmedbart.wordpress.com )

Flytting og klar for leir!

Da har det vært en liten pause i bloggingen grunnet flytting, stress og styr.

Egentlig har det skjedd svært lite spennende siden sist, da nesa mi stort sett har vært begravet i en vaskebøtte eller bak rattet på en bil. Jeg leverte fra meg nøklene på fredag som var, og kjøper hadde ingenting å pirke på, noe som gjorde meg veldig stolt, da jeg stod på som ett uvær hele uka! Pappa hjalp meg litt med det aller tyngste, noe jeg virkelig trengte hjelp med. Så en liten shoutout til pappa er på plass! Også en liten shoutout til de andre som har bidratt på forskjellige måter i denne prosessen.

Etter overleveringen dro jeg for å hente datteren min hos eksen og vi hadde en utrolig hyggelig helg til tross for en kjip start(eksen hadde ingenting med dette å gjøre). Vi var hos Sunniva(shoutout til begge to som var der den kvelden for å være utrolig gode mennesker!) i Oslo og koste oss kjempemasse! Etter jeg hadde levert Aurora tilbake til eksen på søndag, dro jeg tilbake og hang videre med henne.

Tiden de neste dagene går bort på å gjøre klar til Trans*/KIT leiren fra torsdag-søndag! Den gleder jeg meg utrolig masse til, og skal prøve å få blogget en del mens jeg er der, men samtidig så er det viktig å skjerme de andre deltakerne så bilder blir det nok ikke så mye av 🙂

Generelt sett så har jeg det ganske bra for tiden, og er veldig glad for at jeg har mange snille venner og bekjente som gjerne bidrar! 🙂

Hopp og hei, leverpostei!

(Posing ftw)

Lå egentlig midt inni i ett massivt flytterot når jeg tok dette bildet, men hadde pause :-p

Oslo!

Idag var jeg i Oslo, i forbindelse med ett møte i Transpolitisk Utvalg. Det nærmer seg leiren vår nå og vi jobber på spreng for å få det klart.

Men Oslo i seg selv, er en fin smeltedigel av alt mulig. Været var bra i dag og det er jo sommer, så det kryr av folk av alle slag ute. Jeg bodde jo på Tøyen før, men var sjeldent ute så fikk jo ikke med meg alt mulig rart so foregikk i byen. De gangene jeg har vært der i ettertid har jeg visst nøyaktig hvor jeg skulle og sjeldent virret meg vekk fra målet.
Den korte tiden jeg drev med standsalg var jeg jo også en del i Oslo, men da fulgte jeg sjeldent med på annet enn hvem som var potensielle mål. Jeg fikk ikke med meg det som foregikk rundt meg eller hvilke folk som gikk forbi, foruten de som kunne potensielt selges til.

På vei ut fra Oslo S havnet jeg midt inni en gjeng med “unge voksne” som var forholdsvis alternative i klesstilen, følte meg ganske hjemme i den klynga og når de avpasset sitt tempo til mitt ble jeg på en måte fanget med de frem til våre veier skiltes ved utgangen. De neste jeg endte opp med å gå med var tre karer, velstelte og egentlig ganske pene, samt to av de holdt hender. Samtaleemnet var klær og jeg kjente at selv om jeg faktisk ikke var en del av samtalen i utgangspunktet, så klarte jeg ikke følge med.

Jeg hater forøvrig å gå opp Karl Johan, det kryr av folk, og tydeligvis skriker vesenet mitt etter folk som skal stoppe meg og enten ha noe av meg eller selge meg noe.
Jeg ble stoppet 5-6 ganger av standselgere, “Hei, hva jobber du med da?”, “Unnskyld, kan jeg spørre deg om noe?”. Jeg kjenner igjen åpningen, den har vært den samme i alle år, alltid hyggelig, uskyldig, men samtidig så lukter det lang vei at denne personen ikke er ute etter en hyggelig samtale. Ofte har jeg bare mobilen på øret og “faker” at jeg snakker med noen, mening ville jeg ta inn alle de lydene som byen har. Det erstort sett stille her ute på landet, så bakgrunnsstøy og slikt er litt forfriskende når man først er i nærheten av det.
“Beklager, dårlig tid” eller “Sorry, hakke spenn!” er stort sett svarene jeg klarer å lire av meg der jeg klatrer meg opp KJ…

Går forbi Sir Winston, blir sykt tørst på øl i sommersola, men fortsetter å gå. Så kommer de med utstrakt hånd, som følger etter deg ett stykke på veien, dessverre har jeg sjeldent noe jeg kan gi noen overhodet, så sier pent nei. Ikke alltid de gir seg med det, men til slutt skjønner de tegninga. For meg spiller det liten rolle hva folk mener om de som tigger penger, har jeg, gir jeg. Men det er sjeldent jeg har.

Sakker ned tempoet forbi maleriene, alltid så mye pent å se. Lar øynene ta til seg fargene og mønstrene som finner.
Mye pent å se på er det forøvrig uansett, spesielt blandt menneskene, pene jenter, pene gutter, pene andre. Kule klær, kult hår og kule sko. Heldigvis går jeg ikke med ansiktet rettet nedover lenger, så jeg kan se alle menneskene jeg passerer, noen titter på meg, andre titter på andre igjen, mens noen er fullstendig i sin egen verden. Jeg så tilogmed en eks der jeg gikk, men stoppet ikke for å si hei, ting endte ikke godt mellom oss og strengt tatt har hu ikke sett meg som meg selv før, og jeg var ikke i humør til å dra slikt opp i en samtale uansett.

Svinger ned mot Outland, som er desidert en av de råeste stedene i Norge, mest fordi nerden i meg får total fyring hver gang jeg går forbi. Jeg vet at hvis jeg går inn dit og spør etter Volum 9 av Preacher serien, så har de den, eller en eller annen random serie jeg leste en gang.
Fortsetter bortover mot Tollbugata, ett par står og kysser på hjørnet utenfor en café før de skiller lag. Misunner dem.
Møter en av de andre fra utvalget utenfor kontoret og vi beveger oss opp mot Karl Johan igjen, ender på Mc’ern og holder møte der, av alle steder, men de har wifi :-p
Spiser en is mens vi planlegger og forlater møtet med godt mot.

Så blir det en kjapp tur innom Adam og Eva på Arkaden for å kjøpe mer hårfarge. Er jo bare semi-permanent det jeg har og den begynner å bli daff.

Så settes kursen med kompisen min og typen hans ned til Aker Brygge, hvor vi sitter i det som er igjen av sola og skravler. Jeg venter på at ei venninne skal bli ferdig på jobb så jeg kan sitte på med hu hjem og få en god rånedose på veien.
Merksnodig hva man kan snakke om når man bare sitter og ser utover havet eller ser på ingenting. Jeg forteller om hvordan jeg klarte å kjøre bilen min på trikkeskinnene ved Aker Brygge engang rett etter jeg fikk lappen, fikk bra bakoversveis når jeg skjønte hvor jeg var, bråsnudde på plassen og kom meg tilbake til veien. De forteller om hvordan de en gang så ett par “kose” seg på en av benkene når det ikke var for mange folk rundt.

Klokken blir mange, vi skiller lag og jeg beveger meg opp mot Møllergata, ble friskt mye gåing på meg idag gitt.
Går forbi inngangen til Rådhuset, mener å huske Arkaden spillsenter lå rett ved der en gang, råeste stedet noensinne! Trasker meg videre oppover, føler meg litt som en lemmings der jeg beveger meg sakte men sikkert fra ene siden av skjermen til den andre. Blir stående og se på motorsykler som tydeligvis har samlet seg ved Karl Johan for ett treff av noe slag. Si hva man vil, men en blankpolert, rimelig ny, Harley Davidson med en røslig, stereotypisk biker stående ved siden av seg, det er kult!

Treffer på en statue som hadde gitt seg for dagen, og trasket forholdsvis tomhendt hjem med hengende hue. Det må uten tvil ha vært varmt i den drakta med diverse hjelpemidler under i denne stekende sola vi hadde hatt idag.

Svinger tilslutt inn på Møllergata hvor det er rimelig folketomt, noen litt creepy typer står utenfor en GoGo bar og røyker idet jeg nærmer meg. Jeg ser at de stirrer på meg og holder blikket helt til jeg er ett godt stykke forbi. Vanligvis når man ser de som stirrer i øynene, så gir de seg, men det gjorde ikke disse to.

Så ble venninna mi ferdig på jobb, vi busset til der bilen hennes stod, og kjørte hjem. Anlegg vekselvis på/av inniblandt skravlinga vår.

Først idet jeg kom opp trappa her hjemme merket jeg hvor sliten jeg faktisk var. Det tar på å reise, gå, sitte i møte, shoppe og skravle gitt, men alt i alt, en hyggelig dag full av inntrykk til senere bearbeiding! 🙂

Helga og uka sålangt!

Woops! Da har det gått noen dager igjen ja, beklager det!

Helt ærlig har jeg faktisk hatt en del å gjøre..

Mormor gikk bort i forrige uke, og det var naturlig veldig veldig trist. Men hu sovnet stille inn og var fredelig når hu dro, så det er ihvertfall en mager trøst.
Jeg skulle egentlig på hytta, men mye på grunn av dette følte jeg meg ikke helt i form, så jeg ble hjemme.
En annen grunn til at jeg ble hjemme var at vedkommende jeg skrev om tidligere, når jeg skrev såvidt at jeg hadde vært innom kjærlighet, men det funka ikke, ting ble heller dramatisk på den kanten også. Deriblant klarte vedkommende å kalle meg en god del stygge ting i ett forsøk på å dytte meg unna(long story), og sa en del ting som strengt tatt er langt over grensa for ok… Så totalt sett var jeg ganske matt og trist når helga kom.

Heldigvis er det slik at jeg har venner! Så ei venninne dro meg med ut på ett lite rånetreff, som deriblant RB(avisa) var på, før vi dro hjem til henne og typen. Der drakk vi vin og spilte med typen hennes, før vi krasjet og jeg sov på sofaen(uuuuvandt!). Men alt i alt så ble det en utrolig hyggelig helg, til tross for utgangspunktet, og det gjorde veldig godt.

Mandag kom ei anna venninne utover på grilling og noen øl, og det var også veldig hyggelig! Hadde ikke truffet henne før men har pratet med henne i over to år eller noe slikt, så det var virkelig på tide! 🙂 Møtte henne på busstoppet før vi dro på butikken, kjøpte det “nødvendige” og ruslet hjem. Hjemme fyrte vi opp grillen, satt på musikk og hadde det generelt hyggelig 🙂

Tirsdag sørget jeg for å holde meg okkupert siden jeg visste jeg kom til å være alene denne dagen.
Jeg skiftet hjul på bilen min, det var jævlig…
Jeg virkelig hater å skifte hjul på biler, det er vondt, hardt, slitsomt og møkkete..
Først og fremst, bilen min har ikke vært spesielt kjørbar stand etter vinteren, derfor stod fortsatt vinterhjulene på, pokker!
Så skulle det selvsagt skulle være rust på boltene, det var ikke spesielt moro…! Når de ikke gir etter for min fulle kroppsvekt(som er merkbar), da sitter de greit hardt!
Det var sol da jeg begynte, men plutselig ble det regn, og det gjorde ikke underverker for moralen akkurat. Men så klarnet det opp og idet jeg kun hadde ett hjul igjen, så begynte regnet nok en gang… På dette tidspunktet var jeg så utslitt at jeg kunne bare gitt faen og tippa bilen over, Hulk Style!

Da jeg endelig var ferdig så gjenstod det fremdeles å rydde hele den pokkers tralla av ei bil, og for å sette meg selv i ett dårlig lys, der var dt ikke så reint lite rot! Jeg presterte å fylle opp en hel sort søplesekk, ikke ett av mine bedre øyeblikk…
Eneste som gjenstår inne i bilen er å finne en støvsuger og bli kvitt alle bikkjehårene(noen husker kanskje at det var en hund her tidligere, jeg tok det værste idag, men mye gjenstår, ikke at jeg gleder meg akkurat.

Imorgen er jeg ikke sikker på hva som skjer, men det blir sikkert bra det og!

Hva som skjedde mens Transutfordringen foregikk.

Ok, kanskje på tide å oppdatere litt om hva som har foregått den siste måneden mens jeg holdt på med Transutfordringen?

Skal vi se, det er vel en del…
Vel, jeg har ikke stesønnen min mer. Var i mekling med min eks da jeg ikke var fornøyd med situasjonen og følte jeg ble mer brukt som barnevakt enn forelder. Der sa jeg at siden guttungens biologiske far ikke var inne i bildet, så burde jeg få kunne adoptere han. Slik det er nå har jeg ingen rettigheter når det gjelder han og i prinsippet kunne eksen ta han fra meg når som helst. Derfor ønsket jeg å adoptere han, slik at rammene skulle bli tryggere for både han og meg. Det gikk ikke eksen med på, så derfor har jeg han ikke mer. For å være ærlig har det vært særdeles hardt uten han, spesielt siden jeg har hatt Aurora kjempemasse. Det har skjedd veldig mye som har gjort at jeg hadde først begge en del og så senere Aurora da eksen var i utlandet.

Men Aurora og jeg har ihvertfall kost oss masse, gått kjempemasse tur, vært på butikken, stoppet Aurora fra hennes småkriminelle tendenser(hun plukker med seg tyggis fra kassa) og prøvd å trene en del språk.
Nå er det eksen som har henne en stund, men savner Aurora allerede…

Flytting! Rett rundt hjørnet, har sendt mail på en del leiligheter, men får ikke no særlig svar, noe som er litt kjipt.
Har ihvertfall fått kjørt noen lass. Kjæresten til pappa har vært snill og lånt meg litt plass i garasjen hennes, så det har vært kjempegreit 🙂

Kjærlighet! Joda, slikt har man vært innom, men slik det er nå så funker det nok ikke det heller. Bra mesteparten av tiden det varte, men shit happened og så funket det ikke. Kommer nok igjennom dette også, bare gi det tid.

Hår! Som dere kanskje har sett av bildene jeg har postet har jeg gått litt bananas med rødfargen i håret, og det er så moro, og er stort sett fornøyd med resultatet, selv om det er ganske mye styr med knæsjt rødt hår!
Nå bruker jeg semipermanent farge, og føler den holder bedre enn den permanente uansett.

Trans! Her er det lite nytt, har vel passert ett år på østrogen for en liten stund siden, så hurra for det. Fortsatt rimelig dysforisk riktignok, men når man har triksene inne for å takle det, blir det meste litt lettere.

Økonomi! Den er fortsatt dårlig, men der er det også triksene som gjelder for å gjøre det lettere, hva slags mat man kjøper, hvor mye man spiser, osv.

Familie! Mamma har fortsatt brystkreft men er en Fighter så det synger etter!
Broren min har hatt bursdag, sendte han en hilsen, men fikk ingen respons, så der er lite nytt, fortsatt ikke hørt noe siden November/Desember.
Pappa styrer med sitt, han har nettopp flyttet selv.

Trøtt om morran uten sminke..

Aurora was taking selfies^^

Det tror jeg vel var det meste/viktigste, sier ifra hvis jeg kommer på no mer!
Hopp og hei, leverpostei!

Bruk alle bokstavene i navnet ditt for å skrive noe positivt om deg selv. (F.eks, hvis du heter Tom så T – Tøff O – Outstanding M – Mann Engelsk og norsk er lov) Dag 29 av Transutfordringen!

C – Cute
h – Herlig
r – Righteous
i – Invincible
s – Sikker
t – Tøff
i – Iridium*
n – Nerdete
e – Empatisk

*Iridium (er et hardt sølvhvitt transisjonsmetall, og er det mest korrosjonsbestandige av de kjente grunnstoffene. Det angripes ikke av noen syrer, ikke en gang kongevann)