Happy Halloween

Gledelig Allehelgensaften!

Det ble ikke ellevill feiring på oss i år.

Men Aurora har vært i barnebursdag/halloweenfest og det hadde visst vært utrolig kult. Nå er Ina og jeg hjemme og ser skrekkfilm og eter snop. Det er vår plan for kvelden!

Forøvrig fant jeg denne fine tegneserien om når gresskaret råtner før dagen.

Og Europrisen i nærheten her tok virkelig av, najs!

Purr purr og slikt!

Kvinnefronten har svart.

Her er svaret fra Kvinnefronten, endelig. Dessverre er det mye bom her :/ Mer om dette kommer, men dere må gjerne lese forrige kronikk og mine innlegg om dette og kommentere under her.

Trist å se at kritikken ikke blir forstått. Forøvrig ble MRA’en som nevnes også avinvitert i motsetning til hva Kvinnefronten hevder. (Se link)

“Further to our previous decision to ban Julie Bindel from speaking on campus, we are extending this decision to Milo Yiannopoulos.”

Uttalelsen fra Manchester University:

http://manchesterstudentsunion.com/articles/updated-statement-from-the-students-union-05-10-2015

Kvinnefronten sitt svar:

http://radikalportal.no/2015/10/29/uenighet-er-ikke-farlig/

Jeg er i denne månedens BLIKK!

Da var endelig intervjuet mitt i BLIKK ute, som er et portrettintervju med bare meg. I tillegg er bladet fylt med diverse andre fete ting.

Klippet fra BLIKK sin Facebook-side.

“Les intervju med Anne Holt. Blikk har jaktet på bygdedyret i Nordland. I år kan LLH – Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner feire 65 år med skeiv kamp. Les intervju med tidligere LLH-ledere. Les også intervju med osloaktuelle Margaret Cho og ikke minst Miss Gay Norway Christine Marie Jentoft.”

Løp og kjøp og fortell med hva du synes! 😀

Fotoene er lånt fra BLIKKs nettside og Linn Kristin Nordsæther er fotografen som tok bilde av meg!

Kvinnefronten beskylder meg for løgn.

I debatten rundt Bindel og Kvinnefrontens “Feministiske Frigjøringsfestival” har jeg vært sterkt kritisk til hele greia. I går postet jeg et innlegg fra da jeg var tilhører under debatten og at jeg synes Kvinnefronten er transfobisk.

Kvinnefronten har nå valgt å stemple meg som løgner og film fra arrangmentet skal bevise dette. Jeg gleder meg utrolig mye til å se denne videoen!

Kvinnefronten – uten tvil transfobiske feminister.

(Bildet øverst er forøvrig en solidarisk handling gjort av en venn i går.)

Begynner med å gi dere definisjonen av cis og trans:

Cis = Definert et kjønn ved fødsel og er/identifiserer som det kjønnet.

Trans = Definert et kjønn ved fødsel og er/identifiserer som et annet kjønn.

I går var jeg tilhører under debatten om prostitusjon hvor Kvinnefronten hadde valgt å invitere transfoben Julie Bindel. På forhånd av dette hadde jeg skrevet et Blogginnlegg og en Kronikk sammen med andre mennesker som jeg respekterer ganske høyt. Jeg anbefaler å lese hver av disse for å få en innføring i hvordan Bindel er transfob, og det problematiske med at Kvinnefronten inviterer henne dit. (Ihvertfall før du eventuelt kommenterer da jeg er trøtt på å gjenta samme tingene fordi man ikke er oppdatert).

Flere fra Kvinnefronten hadde på forhånd vært inne på min Facebook(og bloggfacebooken) med dårlige påstander og mye falsk logikk. En slags “hvorfor kjefter du ikke på de andre barna også?” ved å trekke inn rasisme i skeive miljøer-debatten fra tidligere. Jeg gjorde faktisk det også, men uansett var det et billig forsøk på å skifte fokus vekk fra dem selv. Det funket ikke.

Jeg ble sittende på rad 2, sammen med Viljar som skrev kronikken sammen med meg, og noen andre som hadde transarmbånd for å vise solidaritet. For meg betydde dette utrolig masse å få denne støtten, for i det rommet følte jeg meg alene.

(Individet til venstre er Rachel Moran, og individet helt til høyre er Julie Bindel)

Panelet var fylt av kvinner som alle har (varierende) innsikt i temaer som prostitusjon, trafficking osv. Det ble sagt innledningsvis at det ikke ville bli rom for lange debattinnlegg eller monologer fra publikum, kun korte, konsise, relevante spørsmål. Den følte jeg var godt retta mot meg, for under neste debatt ble dette ikke nevnt og en i publikum snakket i nærmere 5 minutter. (Takk til venner som gjorde meg oppmerksom på dette.)

Av paneldeltakerne så kom Gupta best ut av den debatten. Debatten i seg selv var ok, om enn noe naiv. Jeg er utrolig usikker på hva talerne tenker om at all sexkjøp skal forsvinne. Hva tror de kommer til å skje med de av oss(mennesker) som ikke har annet valg enn å selge sex for å kunne overleve? Det er et stort problem at transpersoner(og andre) ikke får jobb, og spesielt om de ikke passerer som ciskjønnet. Ta fra dem den ene inntjeningsmuligheten de har og hva vil skje da? Enten død, tigging eller kriminalitet. Jeg skulle ønske jeg fikk høre mere om hvordan de tenker å løse dette problemet, eller kanskje det er chill at transfolka stryker med? Gudene skal vite at mange har holdningene som matcher.

Så var alle talerne ferdig og det ble åpnet for spørsmål. Jeg ville ikke gå først. Men ingen andre stilte spørsmål heller, så da ble det meg da.

Jeg spurte “When you say “women”, do you refer to trans women aswell or only to cis women?”

Rachel Moran svarte først, at hun ikke likte å bli definert som cis. Men at de inkluderte transkvinner også.

Så overtok Bindel og gikk på en lengre rant om hvordan hun mente “cis” var problematisk, så definerte hun cis feil, ved å si at “cis er når man er født inn i en kropp man er fornøyd med”, og at hun så på seg selv som en som avviser kjønn og at kjønn var skadelig for kvinner.

Bindels tirade av transfobi ble avsluttet med jubel og applaus fra publikum. Jeg har sjeldent følt meg mer utrygg. Begge hevdet å jobbe for transkvinner men det er ganske tydelig at det ikke skjer uten et hav av fordommer. De to andre på panelet sa ingenting.

Men hørte dere det hvite folk? Dere kan velge bort å være hvite nå, og fullstendig ignorere hvor godt du har det som hvit i Norge.

Hørte dere det streitinger? Dere kan velge å ikke bli stemplet som heterofil så dere slipper å ha merkelapp på samme måte som homoene.

Å avvise disse begrepene usynliggjør hvilke privilegier man faktisk innehar. Du kan ikke bare si at du ikke vil være cis eller trans, fordi du avviser konseptet kjønn, og så tro at du ikke skader transfolk sine opplevelser i samme slengen. Uansett hvor mye man synes kjønn er en sosial konstruksjon, så er det fremdeles en høyst reell konstruksjon som man ikke bare kan velge å ignorere. I tillegg, når man nekter å operere med cis, men allikevel bruker termen trans, så synliggjør man en holdning hvor “vi er de normale og de er transfolka”.

Jeg synliggjorde dette på Facebook i ettertid, rettere sagt så ble jeg tagget av en i KF som jeg antar ville bruke meg til å si hvor fint jeg synes det hadde vært, dessverre måtte jeg skuffe henne.

Flere valgte å informere meg at de ikke oppfattet henne som transfobisk. Og at man må jo selvfølgelig kunne få avvise å være cis.

Jeg er svett i ørene av å høre “vi er ikke transfobiske” eller “Bindel er jo ikke transfobisk”. Det er nå den nye “jeg er ikke rasist men..”

Så begynte det på min egen Facebook, en tirade av kommentarer av en feminist med ordet transe i seg, sånn for å provosere. Jeg måtte si pent i fra flere ganger at vi ikke snakket om transvestitter nå og at ordene som har blitt brukt var trans og transkjønnet og til slutt måtte jeg si stopp. Så valgte hun å faktisk informere meg om at jeg ikke måtte bite “hånden som mater meg”.

Feminister som eksluderer transpersoner er ikke hånden som mater meg, de er den som holder meg nede.

En som hevder å snakke for KF har invitert meg til dialog(dette skjedde på Twitter). Men hvordan skal jeg våge å gå i dialog når flere andre, som også representerer KF selv om de har hevdet å snakke privat(eller Kvinnefrontprofilen selv), har valgt å ettertrykkelig angripe meg og/eller trekke inn helt meningsløse ting i debatten. (Rasismen i skeive miljøer og at Bindel kun kommer for å snakke om prostitusjon for å nevne noe).

Hvordan skal jeg våge å gå i dialog med mennesker som inviterer en transfob og leverer offentlig helt hårreisende svar på hvor lite de bryr seg om at de hiver transfolk under bussen? Som hevder jeg skaper en splittelse når jeg synliggjør denne transfobien. Hvordan skal jeg våge å gå i dialog med folk som jubler og applauderer transfobi?

Jeg synes forøvrig at jeg ikke skal trenge å gå i dialog, her burde Kvinnefronten selv se hvor de gikk feil og legge seg flate. Noe de burde gjort med en gang. Istedetfor å krangle med de som påpeker de skadelige holdningene de promoterer. Jeg satt med angst under denne debatten. På scena satt det et menneske som helt åpenlyst gjentatte ganger har sagt utrolig nedsettende ting om mennesker som meg. Invitert av mennesker jeg trodde var allierte og venner. Det er ikke ok fra folk som hevder å kjempe for transfolk. Jeg er ikke den eneste som har påpekt dette for Kvinnefronten heller, det begynner å bli overdrevent mange, og Kvinnefronten valgte å holde Bindel på programmet og være fullstendig blottet for forståelse.

Vel, uansett hvor lite jeg har lyst så går jeg gjerne i dialog, men skadelige individer må holdes borte, og det er kommet tydelig frem hvem de er. Selv om jeg mener at to blogginnlegg, en kronikk og en masse kommentarer på Facebook burde ettertrykkelig drive inn poenget. For å ikke nevne at det må tas en oppvask internt i organisasjonen.

Dommen er uten tvil klar slik det står nå. Kvinnefronten, dere er transfobiske. Dere trenger ikke være enig i det, dere er det like fullt. Til alle feminister i Norge, vær bedre enn dette, for dette er ikke feminisme.

#notmyfeminism

Stilhistorie: 1980-tallet

I går var kanskje den beste dagen på skolen sålangt. Vi hadde stilhistorieoppgave og da var det 1980-tallet som gjaldt for oss. Vi var tre stykker som hadde forberedt og gledet oss til dette. Resultatet ser du her, hva synes du?

Før:

Obligatorisk før-bilde med Anette og Jay som har satt igang. Ble brutalt å bli sminket og stylet samtidig gitt xD

Etter:

Ble det bra synes du?

Kvinnefronten – transfobiske feminister?

Jeg er feminist. Jeg er for like rettigheter for alle. Ser du ordet som er uthevet der? Bra.

Ikke alle feminister er like inkluderende ovenfor alle. Det er et kjent problem innad i feminismen at hvite, streite kvinner kjemper for hvite streite kvinner og det stemples som feminisme. I USA ble begrepet Black Feminism virkeliggjort fordi svarte kvinner ikke følte seg velkomne i feministiske arenaer. Transkvinner har blitt nektet inngang til arrangementer for kvinner da de har blitt regnet som menn av arrangørene. Negative holdninger mot transpersoner ser vi i diverse feministorganisasjoner. Holdninger hvor en anser transkvinner som menn og transmenn som kvinner. Slike som meg kalles “transkjønnede menn” og kjønnskorrigerende kirurgi kalles kjønnslemlestelse. Å ikke anerkjenne en person sin kjønnsidentitet er et overtramp mot vedkommende.

Det er et leit problem at transpersoner ikke blir inkludert, og dette har vi sett en del til i Norge også. Hva er feminisme om den ikke omfatter alle, og spesielt alle kvinner?

“Feministiske” transfober har en lang historikk med å dytte transpersoner ut av feminismen, og noen har gått veldig langt i å ødelegge transpersoners liv. Outing til familie, offentlig skammeliggjørelse av enkeltindivider og offentlig feilkjønning med overlegg er noen av tingene disse transfobene tillater seg å gjøre(i all hovedsak internasjonalt).

Så til selve problemet denne gangen.

I helgen er det “Feministisk Frigjøringsfestival”, arrangert av Kvinnefronten. Årets feministiske begivenhet sies det å være, men er du trans så er det verken feminisme eller frigjøring å spore. Kvinnefronten har nemlig bedt inn Julie Bindel til å komme og snakke om prostitusjon. Bindel har ved flere anledninger kommet med direkte og indirekte nedsettende uttalelser om transpersoner. Hun regner seg selv som LHB-forkjemper, men mangler selvfølgelig T’en..

Det ble spurt på Facebook om Julie Bindel hadde sluttet å være transfobisk siden Kvinnefronten valgte å invitere henne. Kvinnefronten mente at det hadde hun. Grunnen for dette spørsmålet er at det ved flere anledninger har kommet horrible artikler og uttalelser fra henne. Senest i sommer da hun ikke ønsket å uttale seg om Caitlyn Jenner fordi hun ikke ønsket mer hets, trakassering osv for sine meninger fra transfolk(ergo, hun har et problem med transfolk enda). Videre retweetet hun flere twitterangrep på Jenner.

Bindel har unnskyldt sine uttalelser en gang, det gjaldt en artikkel i 2004, ikke noe mer. Dette mener Kvinnefronten holder. Men de glemmer at hun har skrevet utrolig mye negativt siden da. For de av dere som husker Vally Vegges innlegg i Klassekampen(og Aftenposten) tidligere i år, så er det samme retorikken som snakkes om her. (Linker til mitt svar til Vegge i Aftenposten: HER )

Jeg finner det også spesielt at Bindel skal ha forsket på prostitusjon og samtidig være transfob. En stor andel av sexarbeidere er transpersoner, og prosentvis i forhold til antall individer i hver “gruppe”, er det flere transpersoner som selger sex enn cispersoner. Det er et stort feministisk tema å snakke om sexarbeid og spesielt strukturene som fører til at transpersoner oftere enn cispersoner må ty til sexarbeid for å overleve. Bindel ignorerer dette.

Kvinnefronten sine svar angående det problematiske med Bindel fremstår ansvarsfraskrivende og svært lite forståelsesfullt. Å svare at Bindel ikke er der for å snakke om trans, men om prostitusjon er et svar som ignorerer problemet. Kanskje til neste år kan de invitere en som mener at svarte er mindreverdige, men hevde at det er helt ok fordi vedkommende skal snakke om f.eks forskjellsbehandlingen av jenter og gutter i barnehagen? Selvfølgelig ikke.

Transpersoner har ingen grunn til å føle seg trygge på dette arrangementet da det å sitte i en sal med mennesker som har invitert et transfobisk individ til å snakke, ikke akkurat oppfordrer til inkludering. Å invitere et menneske med slike holdninger viser ikke annet enn en videreføring av vedkommendes holdninger fra organisasjonens side. Hvis Kvinnefronten ikke ønsker å være transfobiske, så må de ta avstand fra slike holdninger. Slik de holder på nå med å håndplukke de aspektene de liker hos en person og ignorere de problematiske er ikke akseptabelt.

Dette var dårlig av Kvinnefronten. “Feministisk Frigjøringsfestival”? Mer som Transfobisk Eksluderingsparty”. Mangelen på ydmykhet over situasjonen tegner også et sterkere bilde av hvilke meninger Kvinnefronten innehar.

Hva med å slutte å bidra til eksluderingen av transpersoner og heller samle alle kvinner for en skikkelig feministisk frigjøring?

#notmyfeminism

Litt flere linker for krydder:

http://www.standpointmag.co.uk/node/2298

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Julie_Bindel

http://www.pinknews.co.uk/2015/06/05/julie-bindel-promises-to-stop-talking-about-trans-people/

http://www.pinknews.co.uk/2013/01/10/guardian-columnist-julie-bindel-the-trans-cabal-are-running-a-witch-hunt/

Jeg ble trakassert i Hvem Bryr Seg.

Jeg er strålende fornøyd med Hvem Bryr Seg i går!

All kudos til alle som turte å bryte inn, det er kjempetøft gjort av dem! Og all respekt til hun som måtte stå en hel dag og snakke dritt til meg, det krever uten tvil sitt.

Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger og meldinger fra folk jeg aldri har møtt. Det er massivt hyggelig! Folk er så snille og har blitt så rørt. Utrolig bra! Good job team!

Fikk du ikke sett det så ligger hele programmet på Tv2 Sumo, ellers så er det høydepunkter her:

http://www.tv2.no/v/969059/

Jeg vil veldig gjerne høre hva du synes, kommenter gjerne 🙂