Pokémon er så sykt invaderende ass!

Altså, her går jeg rundt hver dag og ber folk drite i å spørre hva kjønnsidentiteten til andre er, eller hvilken tiss de har, men så må man ikke lenger enn til Pokémon før det går i dass…!

Her stiller vi unge mennesker til veggs med inngående spørsmål i dere fundamentale identitet, kanskje lenge før en kjønnsidentitet er engang fullt utviklet? Skandale sier jeg eder!

Frisør Får Frihet i Fremtiden.

Det er søndag og nok en helg er over. I morgen er det ny uke på frisørskolen. Jeg gleder meg, men jeg kjenner det sliter på meg å være på skolen igjen. En god type sliten. Jeg kjenner jeg er overivrig, jeg vil kunne alt sammen nå! Jeg vil kunne klippe folk bedre enn jeg gjør. Jeg vil gi transpersoner tilbudet om å bli fine på håret på et trygt sted til en god pris. Det samme med andre som ønsker det. Jeg vil kunne forskjellige hårtyper, også hårtyper typiske for andre steder enn Europa.

Jeg vil kunne mekke dreads, permanent, farge og form. Jeg vil ha egen sjappe, laidback men hardtarbeidende. Med bra folk. Work hard, play hard. Ingen skal føle at de ikke skal kunne fikse seg hos meg. Platinablond rosablogger, gammel gubbe, ung pønker, svart, brun, hvit eller alle regnbuens farger. Kjør på, jeg fikser, ingen fordommer. Med mindre du er skinhead nazi. Da kan du klippe deg sjøl. Så ok, noen fordommer.

Jeg gleder meg til i morgen. Nok en dag på skolen. Nok en dag nærmere fremtiden.

(Sorry for sykt dårlig ordspill i tittelen btw, skylder på at det er søndag.)

Høsten er best!

Høsten er en av de bedre årstidene! Hvorfor? Fordi det blir kaldere og det er sykt digg siden jeg sliter i varmen. Men ikke så kaldt at jeg faktisk fryser. Dugg på gresset om morgenen. Sopp i maten! Regn. Store digge klær. Grunner til å sitte inne og se tv. Høstmote! Trærne endrer farger. Bra ting på tven. Men viktigst av alt!

Alle de jævla forbanna drittinsektene dauer eller blir borte frem til det blir varmt igjen! De forsvinner tilbake til det helvete de kom fra og måtte de brenne i den varmen de liker så godt!!!! *ralle*

Samtalegruppe for unge transpersoner

Høsten 2015 starter Sex og samfunn, senter for ung seksualitet opp samtalegrupper for unge opp til 25 år. Målgruppen er unge med utfordringer knyttet til trans/kjønnsidentitet.

Oppstart i uke 36, onsdag den 2 september fra kl 17.00-19.00. Gruppen vil gå over 6 ganger hver 14. dag i lokalene til Sex og samfunn, adresse Trondheimsveien 2 Oslo.

Gruppen ledes av tre sykepleiere med spesialisering innen psykiatri, kognitiv terapi og sexologisk rådgivning. De har god kompetanse og erfaring med spørsmål rundt kjønnsidentitet og kjønnsmangfold.

Målet er at unge skal møte andre i lignende situasjon for å dele erfaringer. Det vil også gis en del informasjon og vi vil få besøk av fagpersoner innen feltet.

Sex og samfunn har tidligere arrangert samtalegrupper med positive tilbakemeldinger fra de som deltok.

Her er noen av temaene som tas opp:

Aksept.

«Passering» – hvordan bli oppfattet som det kjønnet en identifiserer seg med? Navn, klær, hår, bruk av toalett/garderobe osv.

Psykisk helse – hva gjør vi når livet er vanskelig?

Helse – hvordan ivareta kroppen når kroppen er «feil»?

Selvbestemt seksualitet – du bestemmer selv over egen kropp, seksualitet og kjønnsuttrykk.

Annerledes – kan det være positivt å skille seg ut?

Hvor få den hjelpen du trenger?

Hva gjør du når du ikke får den hjelpen du trenger?

Ved spørsmål eller påmelding kan du ringe 22993900 eller sende mail til [email protected]

Vær glad du ikke får mensen!

Er det noe jeg er lei av å høre så er det folk som mener jeg burde være glad jeg slipper mensen. Man tenker liksom ikke over hva man sier.. “Vær glad du ikke kan bli gravid!”, “Vær glad du ikke kan få barn!”. Kan vi snart slutt å snakke om andres kropper og hva de kan og ikke? Takk! 🙂

Når folk ikke vet hvilket kjønn du er.

To ganger i går ble det spekulert i hvilket kjønn jeg er. Først av en kødd som spilte biljard og nektet å gi fra seg bordet og helt oppriktig trodde jeg ville sloss han for det. Når han snakket til en annen der sa han “han, hun der, jeg veit ikke jeg”, på en eller annen dialekt.

Seriøst, “spille mot vinner’n” er for kids altså.

Andre gangen var i taxikøen på vei hjem. Der stod det en langhåret person og var sånn passe brisen. Hen stod først og pratet med tre folk foran oss, men de gikk sin vei og da begynte hen å snakke til oss.

“….så…erru mann eller dame a..?” sa hen til meg, tydelig uvitende om hvor jævlig det er å spørre om.

Bad hen la meg være hvorpå vedkommende sa noe vrøvel og noe om at hen var glad i meg da(og noe mer jeg ikke husker, gadd liksom ikke høre etter, merkelig nok).

I tillegg til gårsdagen har det vært kommentarer på stemmen min i det siste.

Så tydeligvis passerer jeg ikke lenger. Har jeg ikke passert overhodet iløpet av de tre siste årene? Hva var spesielt med gårsdagen? Har jeg lurt meg selv så jævla lenge?

Skal jeg aldri få være en i mengden? Hva må til før jeg slipper spekalusjoner om kjønnet mitt?

Når folk spør så føler jeg meg så sykt som en narr. En vits for andre å le av. At jeg aldri vil bli sett på som en av “dem”. Det virker som at jeg er spennende kun så lenge jeg tilpasser meg og danser etter cisfolkenes pipe. Men så fort muligheten byr seg eller jeg stikker meg ut er jeg en kuriositet igjen. Jeg får vel ringe sosialangsten og be den komme tilbake igjen…

Altså, uavhengig av om jeg passerte eller ei så er det sykt langt over streken å spekulere hvilket kjønn jeg er. Det er helt forbanna uakseptabelt å fremmedgjøre transpersoner som noe spennende og annerledes som eksisterer kun for at du skal kunne stille idiotiske spørsmål. Og det i går var bare med meg, og resulterte i en dag med dårlig humør og dette bedritne blogginnlegget. Jeg vet at andre enn meg reagerer mye sterkere når slikt som i går skjer. De blir lei seg, skader seg selv, vurderer selvmord og annet. Det er ikke bare å gro tykk hud eller takle det, for det gjør jævlig vondt. Cisfolk, dere dreper oss nok som det er, prøv å ikke få oss til å drepe oss selv også.

Så til folka som spekulerte i kjønnsidentiteten min i går, føkk dere. Føkk dere rett i hjernebarken!

(Første som tenker “ikke alle cisfolk er kjipe mot transfolk” kan gå og tråkke på Lego)

Ubesluttsom dukke på Frisørskolen!

Andre uka på frisørskolen er helt ferdig og siste del av denne uka har blitt brukt på å klippe! Først har vi lært hel form, og jeg har jo vist dere bilde av “Gunhild”, som er dokka jeg klipper. Jeg fikk dessverre ingen bilder av klippen da den var ferdig siden jeg skulle begynne rett på en omgang til.

Så ombestemte Gunhild seg og ville ha en helt annen klipp.

Da lærte vi å klippe økende lengder. Altså at håret blir lenger jo lenger ned på skolten man kommer. Det var en totalt annerledes klipp enn den første, og det var kjempegøy. Jeg tror jeg får det til, men vi får se når jeg blir ferdig.

Men nå venter en helg med kos og velfortjent hvile. God helg <3