Det beste og værste i mitt transår!

Dette har vært et godt år for transpersoner i Norge. Luca Dalen Espseth vant æresprisen under Pride. Ekspertgruppa leverte en knakanes god rapport og som følge fikk vi et lovforslag som kan gjøre at vi kan endre juridisk kjønn uten krav om behandling eller kastrering. Vi har sett et talkshow med en transkvinne, en transmann og to ikke-binære i panelet. Hvor fantastisk er ikke det? En transkvinne vant Miss Gay Norway og så utrolig mange flotte folk kom ut av skapene og inn i varmen.

(Jeg fikk high-fivet på norsk tv!)

Jeg traff mitt store idol Laura Jane Grace, transkvinnen fra statene som synger i punkbandet Against Me!. Det var sinnsykt kult.

Den kanadiske ambassadøren og hans mann

Hagefest på den kanadiske ambassaden under en awesome Pride uke! Jeg har hatt utrolig mange flotte gjesteinnlegg her på bloggen. Takk til alle som har delt av seg selv. Å delta på Hvem Bryr Seg på TV2 og Oljebarna på VGTV! Å være på radioen for gøy og seriøsitet. Jeg kjente gleden av å se Caitlyn Jenner komme ut, og skuffelsen når jeg innså at hu fremdeles var en Jenner(og konservativ som søren). Litt artig at jeg har vært på så mange forskjellige medier i året som var. Jeg ble tilogmed republisert i Serbia! Men årets høydepunkt ble vel for meg å fullførte frisørskolen!

Våre (dis-)honorable mentions:

– Sammenlignet med atombomber av paven.

– Joacim Lunds sammenligning av matindustrien og transer.

– Vally Vegges obskøne angrep på transpersoner i Klassekampen

– “Anna” og drapstrusler i kommentarfeltet mitt

– Bindelgate med Kvinnefronten i hovedrollen.

Sammenlignet med Hitler…

– Sist men ikke minst, en personlig shame. “Johannes Med Den Store Kuken” på Snapchat. Du er helt fullstendig sjefstulling Johannes, håper du vet hva samtykke er innen nå!

Jeg synes dette har vært det beste transåret hittil, både for meg og for Norge. De ting som er gjort for folkeopplysning og rettighetsarbeid har vært fantastiske! En stor takk til absolutt alle som har bidratt til å gjøre 2015 et transende år! Jeg har garantert glemt ting, både positivt og negativt, og det må jeg bare beklage. Men jeg vil gjerne at du kommenterer hva du har opplevd i år som du synes var positivt og negativt.

Måtte du få en riktig god nyttårsfeiring!

Transnissen på besøk!

Natt til i dag var nissen på besøk og la igjen en pakke på rommet til Aurora, men nissen klarte å miste luen sin sammen med pakken!!! Aurora visste at hun måtte passe på luen i tilfelle nissen kom tilbake etter lua si. Tro det eller ei så kom nissen tilbake på kvelden. Nissen(absolutt ikke meg) hadde med seg enda en pakke og spurte så fint etter lua som var glemt.

Aurora løp som en pil og hentet lua, for alle vet at deler av nissens magi kommer fra lua. Enda godt var det at Aurora kunne bidra til å redde julen i år.

Julen kom og det samme gjorde nissen.

God Jul fra transbloggeren!

God Jul ønskes alle bloggens lesere!

God Jul alle sammen! Håper du feirer med noen du er glad i og som er glad i deg! Hvis du er alene i dag og det ikke er ønskelig, så ta kontakt med organisasjonene og bedriftene som arrangerer julefeiringer. Eller bare ring en venn om du har, i dag skal man ha husrom! Ingen skal trenge å være alene i jula.

Til min bror, hvor enn du er i jula.

Har du det bra? Er du med bra folk?

Jeg har ikke sett deg eller hørt stort fra deg siden jeg kom ut. Sjokket tok deg jo litt og du sa ganske ugreie ting. De tingene du sa var over streken, det er det ingen tvil om. De gjorde vondt, det gjør de enda. Jeg skjønner det kom brått på, men brutter, det er tre år siden og vel så det. Tre år liksom..

(Sjekk hvordan det har endret seg fra den tid, bildet til høyre er fra da jeg var med på Selskapet på NRK2. Håret er alltid like awesome!)

Jeg spør pappa hvordan det går med deg hver gang jeg ser han. Han sier du fortsatt lager musikk og at det går bedre og bedre. Det er jeg glad for, virkelig. Skal ærlig innrømme at jeg ikke har hørt stort på det de siste årene. For en tid tilbake fant jeg igjen den skiva du brente meg med musikken din. Jeg måtte vise den til kjæresten min.

Du burde møte henne. Hun heter Ina og hu er bra dame, jobber med barn og greier. Hu er utdanna barne- og ungdomsarbeider og vil spesialisere seg på barn med særskilte utfordringer. I tillegg er hu så utrolig flink med Aurora, som er blitt så stor nå forresten. Skravler som en foss og er så utrolig intelligent. Reflekterte samtaler, bra fantasi og bevisst på verden rundt seg. Alltid blid og sånn passe trassig. Hu kjenner jo ikke deg, fadderen sin, men det hadde hun nok likt å gjøre.

(Se på hu da! Hu er alt for bra for meg, men ikke si det til hu)

Så du meg?

Ting har vært opp og ned siden jeg kom ut bror, første året var nesten bare motgang. Jeg var så alene der ute i den gamle leiligheten i Bjørkelangen. Alene med barn og ingen jeg kjente i nærheten. Det var helt ærlig litt ugreit. Så flytta jeg inn til byen da, det husker du jo. Jeg fikk jo en heller ugrei melding av deg da, men brutter, det var jo plass til oss begge der. Men jeg så deg jo helt tilfeldig den ene gangen, husker du? På t-banen ved Nationaltheatret, jeg sto og ventet på banen som skulle øst, og så deg der på andre siden. Fortsatt samme tynne fyren som alltid, samme holdninga, samme chill’en. Banen min kommer og like fort som du dukket opp var du borte igjen. Jeg var ikke sikker på det tidspunktet om du hadde sett meg, men vi hadde visst begge fortalt det til pappa.

Ting tok seg opp etterhvert. Det siste halvannet året har vært utrolig bra. Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men jeg vant Miss Gay Norway, første transkvinnen til å gjøre det. Ina, Aurora og jeg har blitt en familie, og jeg har ordna meg bra folk å henge med. Jeg var med på Oljebarna, Hvem Bryr Seg og Selskapet. Har du sett på? Hva synes du? Jeg har jobba så hardt de siste årene og jeg har ikke hvilt et sekund, men det begynner endelig å gi tilbake. Jeg har gått fra å overleve til å leve. Jeg har vært med på så utrolig mye gøy, og brutter, jeg har klart å fullføre frisørskolen. Serr, jeg begynner i læra snart liksom. Jeg havnet noen år etter på grunn av at jeg kom ut av skapet, men jeg er endelig tilbake på sporet.

(Episoden vår av Oljebarna, den ble kjempefin!)

Fra ræva bror, til bra søster.

Jeg vet jeg ikke var den beste storebroren, jeg sleit mye med meg selv og tok ikke like mye vare på deg som jeg burde. Å være i skapet gjør det med folk, det var derfor jeg måtte ut. Jeg beklager at du ikke var klar for det, men jeg hadde ikke noe valg. Håper du forstår det.

Jeg var ikke mye til bror, men jeg kunne vært en ganske awesome storesøster, hvis du hadde latt meg.

Bror, jeg er ikke sint, jeg er ikke bitter, men jeg er trist. Kanskje fordi det er jul og vi har fått det inne med teskje at julen skal tilbringes med familien. Jeg har kommet til å innse at familie er ikke bare blod, det er også de man velger å ha i livet sitt. Allikevel så er du broren min.

Så jeg håper du tilbringer jula med noen du er glad i, det er viktig! Vi er hos svigers i jula, men nyttår er vi hjemme og døra er åpen for deg. Bare send melding eller ring, nummeret er samme som alltid.

Om ikke annet, så God Jul og Godt Nyttår!

– Søstra di, Christine

Avslutning på skolen

Skolen er slutt. I dag hadde vi avslutning, igår avsluttende prøve i dame. Da hadde jeg Mathilde som modell og farvet, klipte, stylet og sminket henne og jeg ble utrolig fornøyd med resultatet. Det ble visstnok hun også 😀

(Se så fin hun er!)

Jeg er veldig spent på resultatene fra skolen og privatisteksamen. Jeg håper virkelig at det går bra. Eneste jeg vet er at jeg bestod skolen :-p

(Vurderte å legge ut bilde av klassen som vi tok i dag, men valgte å ikke gjøre det. Løw u all!)

Så nære at jeg kan smake…hår..?

I dag er siste dagen med eksamener. I går var det avsluttende prøve i herreklipp, i dag er det dame.(ja, uttrykkene gjør vondt i sjela, men slik er pensum). Dagens oppgave er strengt tatt over dobbelt så stor som gårsdagens. Så det får vel bare briste og bære, så sees vi på den andre siden..

Fredag er det forøvrig siste dag på skolen. Så er det juleferie! Wohooo!

(Hils på dukken min forøvrig, fra tverrfaglig privatisteksamen. Det var mandag og tirsdag.)

Fredag: siste vanlige skoledag og date på Peppes!

Ina tok meg med på date på fredag etter skolen!

Peppes Pizza på Sandvika Storsenter ble stedet for å ta en pils og spise litt pizza. Da Ina skulle gå og bestille sendte jeg med henne legitimasjonen min, siden jeg pleier å bli legget om jeg blir sittende ved bordet. Men det gikk visst greit da hun bak disken hadde visst lest bloggen min. Så shoutout til deg på Peppes!

Daten var forøvrig kjempekos, som alltid.

Etter vi hadde spist tråkket vi oss hjemover og brukte kvelden på å slappe av. Jeg er sliten om dagen og uken som kommer nå har vi tre eksamener. Fredag var siste ordinære skoledag, hvor trist er ikke det liksom…?

Ble henta av politiet på skolen! Men du gjetter aldri hvorfor.

Så i går var jeg på tur med politiet!

Jeg ble hentet på skolen(fikk bølla litt med noen medelever der ja gitt) av Gunnar fra politiet, og kjørt til et annet sted i Oslo(typ Skøyen-ish) hvor vi skulle være. Vi skulle nemlig filme til en infofilm som de skal bruke internt i politiet.

Grunnen til at jeg var der var fordi jeg skulle spille en transperson(ta-daaa!) som har kjørt litt idiot og blitt stoppet av politiet. Poenget er da at utseende og informasjon på førerkortet ikke stemmer overens. Så vi latet som at mitt juridiske navn var “Ole”(nei, det var ikke det jeg het før) og der skulle utfordringen ligge.

Dette er jo noe en del transpersoner frykter; de er ute som seg selv men bildet og/eller navn på førerkort viser en annen person. Politbetjenten ser det hen oppfatter som jente og blir derfor sjokkert når det et mannsnavn eller bilde av en fyr. Dette kan føre til videre ubehagelige spørsmål og man ender gjerne opp med å legge ut kjønnshistorikken sin. Heller det enn at folk tror man har stjeler førerkortet til en eller annen Lars som man traff på bar kvelden i forveien men som ikke var så god i sengs allikevel eller noe slikt.

Det var ikke store rollen, da den er del av et større prosjekt. Men jeg synes det er veldig bra at politiet har fokus på dette og jobber med å bygge kompetanse og forståelse for mennesker man fort kan ha litt holdninger mot. Det vil gagne menneskene de treffer i gatene og gjøre at utsatte grupper blir møtt med forståelse istedet.

Etterpå ble jeg svippet tilbake til skolen hvor dagen gikk sin vante gang. Kul dag!

Hva synes du? Er det bra at politiet bruker ressurser på slikt som dette? Tror du det trengs?

Sex og Samfunn workshop, tusen eksamener og julekalender?

Det er helt fullt opp på skolen om dagen, vi har nå hatt 2 privatisteksamener, en lørdag med brudeoppsett(avsluttende prøve), en herremappe(avsluttende prøve), en test i strukturomforming(tenk perm som gamle damer har) og nå på torsdag hadde vi avsluttende prøve i damemappe. Til uka er det teoretisk eksamen på skolen og så kommer de siste eksamener på rad og rekke uka etter. I tillegg har vi innleveringsoppgaver, kundedager og annen moro. Prioriteringene mine går stort sett med til skole og familie akkurat nå for det er hva som er viktigst for meg(sorry bloggen

Men, jeg har også vært to ganger på besøk hos Sex og Samfunn hvor jeg holdt workshop om passering! Det var kjempegøy og jeg traff nye små transkids som er up and coming! Det gjør godt i transmammahjertet å se når de yngre finner sammen, hjelper hverandre og får benyttet seg av tilbudene som finnes. Massiv shoutout til de som arrangerer dette, for det er så viktig å gjøre! (Altså, de vakke så små disse transkidsa altså, bare jeg som føler meg veldig gammal :-p ).

Jeg skulle gjerne sagt at jeg har helt pause fra alt som har med aktiviteter relatert til ComingOutChristine, men den gang ei xD Ser ut til at neste uke også skal by på noe spennende!

Selvfølgelig kommer jo julestria midt oppi alt dette, og der er jeg i gang også. Samt familieliv, og i dag får vi middagsbesøk!

Opptatt sa du? Hva gjør du nå frem mot jul a?