Fatter’n

Nå skal jeg faktisk gjøre ett litt annerledes innlegg enn vanlig, jeg skal skrive noe fint om noen andre enn meg selv.
Den personen er pappa.

Pappa er en ganske vanlig fyr, på mange måter. Han er godt voksen, gjør det godt for seg selv og omringer seg med en god del oppegående, gode mennesker.
Han har alltid ønsket det beste for min bror og meg, med varierende hell, men han har faktisk aldri gitt opp, til tross for ganske sterk motgang.
Da jeg var yngre, jobbet han en god del, men samtidig sørget han for å tilbringe tid med oss ungene, som kunne være ganske utakknemlige. Han tok oss med på turer i slalombakker, runder på golfbaner, og ganske mye annet. Vi ville klage, krangle, sutre og sloss. Jeg tror ikke noen av oss innså hvor mye tid, krefter og penger han la inn i at vi skulle kose oss, om vi gjorde, så viste vi det ihvertfall ikke.

Selvsagt var han ikke ufeilbarlig, det var ganger hvor jeg følte han kanskje ikke viste forståelse eller ikke gjorde/sa det jeg følte var rett. Men det veier så lite sett opp imot totalen.

Pappa er også grunnen til at jeg er så glad i tegneserier. Gamle Edderkoppen, Fantomet, Agent X9 og Conan blader samt alt annet han kjøpte inn. Tegneserier ser jeg på en stor del av grunnen til hvorfor jeg tåler en del juling, både mental og fysisk. På mange måter føler jeg at jeg innehar moralen og budskapene fra tegneserier, som ofte står for rettferdighet og likhet, uansett hva, noe jeg er svært fornøyd med!

Pappa har også sånn teit pappahumor, som absolutt ingen andre finner morsom…
Jeg var ganske ung, sammen med hele familien og venner av familien. Vi gikk langs brygga en gang, og jeg ser at det ligger en ball der, en sånn liten fin rød ball, som bare ligger og koser seg på brygge. Pappa utbryter så fint, “Spark den i vannet du!”. Naiv som få tar jeg rennafart og druser til ballen alt jeg makter, den ballen skulle dø!
Det var bare ett lite problem med den planen, den “ballen” satt tilfeldigvis fast i en jernstang, som stod ned under brygga, og da sikkert i berget under. Så idet min naive lille fot traff ballen, fløy ikke den fordømte ballen noen vei… Den rikket seg ikke, noe foten min fikk erfare ettertrykkelig… Jeg bryter ut i gråt og mamma setter igang å kjefte pappa huden full…
I ettertid er dette fortsatt fantastisk moro…for noen…

Da jeg kom ut av skapet var ikke reaksjonen hans helt optimal, ting i ettertid var ikke bra og han sa en god del teite ting. Han hadde en del ting å tenke på da og alt kom nok ikke frem som det skulle. Til slutt rant begeret mitt over og han fikk høre det. Jeg tror det var da han innså at dette(altså at jeg er jente), ikke var tull eller en fase og noe jeg faktisk trengte, og at jeg trengte hans støtte.
Siden da har ihvertfall ting blitt veldig mye bedre, faktisk ganske bra.
Jeg pleier å fleipe med at i begynnelsen så sleit han, fordi han alltid har kjøpt klær til meg, gjerne fine, golfe klær. Etter jeg kom ut ble dette ett problem, klær for jenter var jo ikke akkurat hans sterke side. Men heldigvis har Tommy Hilfiger dameavdeling! Så da var det problemet løst :-p

Man kan si mye rart om min far, men en tulling, det er han ikke. (Selv om jeg har kalt han det flere ganger).
Så pappa, dette innlegget var til deg. Jeg veit jeg ikke er den beste til å si at jeg setter pris på at du er der, men det gjør jeg!

(p.s. jeg slår fortsatt lenger enn deg gamling!) <— golfreferanse for de som ikke tok den!

Bilder fra helga!

Noen bilder fra evalueringsturen vi i Kjønnspolitisk Utvalg(Tidligere Transpolitisk Utvalg) hadde i helgen.
Det var utrolig hyggelig og bra! En av de beste gjengene i verden!^^

(Noen av bildene er “blurry” og det irriterer meg grenseløst!)

Siste bildet ble tatt av Luca(bestmedbart.wordpress.no)

Tur!

Denne helga skal jeg til Lillehammer på evalueringstur for leiren vi holdt i sommer!
Den mest episke leiren noensinne skal evalueres, og det kan ikke bli intet mindre enn bra!
Aurora er også med! Siden jeg har henne i helgen så får hun være med, selv om hun teknisk sett ikke var med på leiren da. Vi skal ta tog fra Oslo etter skole/barnehage etterpå og jeg tror det blir veldig stressende og hyggelig. Stressende fordi vi har med barnevogn, to bagger, oss og div snacks som er smart å ha til ei lita jente, ergo så kommer vi ikke til å bevege oss spesielt fort, og derfor blir ting stress.

Mens jeg er på tur må jeg også prøve å få skrevet ferdig en tekst som skal gis til ett kunstprosjekt. Fristen løper snart ut og jeg håper å bli ferdig, mer om det når det nærmer seg 🙂

Herlig uke med ‘Rora’

Det har vært så utrolig hyggelig å ha Aurora her hele uka! Jeg tror hun har kost seg kjempemasse i barnehagen ihvertfall, når hun har vært der, og jeg får kun positive tilbakemeldinger derfra! 🙂

Vi har ikke gjort så mye spesielt, foruten en tur på McDonalds og middag hos min far og hans kjæreste, men hele tiden har vi hatt det kjempehyggelig og jeg har gjort ekstra masse for at hun skulle kose seg hele tiden!

Jo! Vent! Vi var på sosial kveld med Skeiv Ungdom på tirsdag og det var kjempemoro! Aurora fikk wienerpølser og var svært tilfreds^^

Ved siden av dette sturer jeg jo rundt med skolen, driver for øyeblikket på med en gruppeoppgave i religion, som akkurat nå har bare vært meg og en til. Og der er det nok å gjøre!

Planleggingen av årets Transgender Day of Remembrance er også igang. De som har lest bloggen min en stund husker kanskje at jeg skrev om fjorårets? Den arrangeres 20.Novelber og er en minnemarkering for alle de som har blitt drept fordi de var trans* i året som var, samt å øke bevisstheten rundt hatkriminalitet, mobbing, og generell dritt som man får kun fordi man har en annen identitet enn den man ble tildelt ved fødsel.
En svært viktig, men trist markering, som samtidig bygger samhold og bevissthet rundt en minoritetsgruppe.

Foruten dette er det kanskje ikke så mye som skjer(ikke helt sant, men orker ikke skrive mer :-p )

Aurora tar selfies nå btw :-p