Transminnedagen 2014! En fantastisk markering!

Igår markerte vi transminnedagen, og det ble så utrolig bra. Mange møtte opp til arrangementet på Litteraturhuset i Oslo og viste sin støtte.

Vår alles Luca, (http://bestmedbart.no/( sparket oss igang med å ønske velkommen, før jeg selv var der oppe og holdt ett minutts stillhet for de vi mistet i året som var.

Vi viste også Skeiv Ungdom sin fantastiske film <<Se Oss>> som fikk en utrolig god respons og tilbakemelding! Helt ærlig så er jeg kjempestolt av produktet! Filmskaperne har vært utrolig flinke med å lage en god informasjonsfilm som virkelig viser et reelt mangfold. 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=

Senere var det sofasamtale ledet av Ingvild fra LLH. I tillegg til filmskaperne deltok Siri, moren til Anna, fra Født i Feil Kropp, Lise fra Jentene på Toten, og meg selv.


Vel oppe på scena fikk jeg muligheten til å være en liten smule politisk, noe som føltes ganske godt må jeg innrømme. 😛 Men det var veldig bra, jeg likte veldig godt menneskene som var der oppe, at tonen var hyggelig og at til tross for en tyngende tematikk klarte å skape det jeg oppfattet som god stemning i salen. 

Fikk også spørsmål fra salen, et til Siri og meg om barn i skolene og hva lærere kan gjøre for å møte disse, utrolig bra spørsmål. Samt et om hvor jeg så meg selv om ti år. Det var ganske kult! 

Vel etter vi var ferdig var det mat, og så ble jeg opptatt i et intervju, gleder meg til å se hvordan det ble. 
Alt i alt en utrolig bra dag, vel gjennomført av alle parter. Hvis jeg kunne ønske at kun en ting skulle komme ut av dagen, så er det at folk deler videoen, del den til alle og da spesielt til folk i skolene, innen helse og til politikere.  

Transminnedagen 2014!

Imorgen, 20. november markerer vi den internasjonale Transminnedagen. Dagen er til for å minnes de av oss som har vært utsatt for vold på grunn av kjønnsidentiet eller kjønnsuttrykk. 

I den anledning samarbeider Skeiv Ungdom, LLH, Stopp Hatprat, Ungdomstelefonen 400 00 777 og Forbundet for Transpersoner Norge om et arrangement på Litteraturhuset! Det vil bli minnesmarkering og lansering av Skeiv Ungdom sin nye informasjonsfilm, Se Oss! 
Denne filmen er jeg med i forøvrig. 

Skaperne av filmen vil være tilstede, det samme vil skaperen av serien Født i Feil Kropp, som vil vise klipp fra serien!

Det vil også bli en sofasamtale hvor Lise Lindalen(google her), Siri Oline Myge(mor fra Født i Feil Kropp) og meg selv sitter.  Vi skal nok snakke om synlighet i media og hvilken funksjon denne har i samfunnet.

 

I tillegg er det opprettet en egen nettsiden for dagen, www.transminnedagen.no som jeg anbefaler at du sjekker ut!

 

Jeg anbefaler alle å ta med seg en venn og komme, det vil bli et bra og trygt arrangement. Genial mulighet for deg som vil se samholdet i miljøet samt støtten utad, for å ikke nevne en koselig kveld! 
Om ikke det var fristende nok, jeg kommer til å være tilstede og gjøre det jeg gjør best, sitte på rumpa og skravle!  Håper å se flest mulig der!

Link til arrangementet:

https://www.facebook.com/events/1575979365969575/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

Filmen vil også bli lagt ut i etterid, og da vil jeg selvfølgelig linke til den!

Foredrag og sosialt eksperiment!

Hopp og hei bloggen!

Idag har jeg vasket hus og fiksa sminke mens kjæresten har vært….

Nei vent, feil blogg.

Jeg har sitti hjemme og søkt jobber, tatt oppvasken og hørt musikk jeg. Det var dagen min. Slik, da kan vi bevege oss videre to the real shit!

Igår holdt jeg et foredrag for et regionalt seminar i en ungdomsorganisasjon, om identitet! Det handlet da om kjønns, kjønnsmangfold og normer. Det var helt ærlig dritkult å snakke foran folk. Dødsnervøs til å begynne med men det gikk fort over. Trivelig gjeng som klarte å stille gode spørsmål!

Ved siden av det så påbegynte jeg idag et sosialt eksperiment. Planen var å lage et innlegg om ei uke for å vise det. Kan ikke spoile stort annet enn at det handler om trannychasing på nett. 🙂