Hva er dine mål? Dag 27 av Transutfordringen!

Mitt mål i livet er å skape en så trygg ramme for meg selv og min familie som mulig, en ramme hvor vi har råd til det vi trenger og enda litt. Jeg ønsker å kunne på en passe komfortabel måte uten for mye drama(gudene skal vite jeg har hatt min del). Hvor jeg er såpass ansvarlig og “voksen” at jeg regnes som pålitelig av andre og har ett godt nettverk.

Mitt mål transmessig er å komme til ett sted hvor jeg er tilfreds med kroppen min, kunne styre litt rundt politisk for at T’en i LHBT skal bli mer synlig.
Om jeg skulle klare å utrette noe, enten alene eller i samarbeid med de fantastiske menneskene jeg kjenner, så ville det vært veldig supert 🙂

Føler du deg komfortabel med å svare på spørsmål angående det å være trans om f.eks læreren/vennen/en fremmed spurte deg? Dag 26 av Transutfordringen!

Bare greit å si at det står svare på spørsmål om det å være trans, ikke om man er trans.

Det spørs veeeeldig. Med venner er jeg alltid åpen, men om vi f.eks er ett sted hvor jeg helst ikke vil at ukjente skal vite at jeg er trans, så vet de fleste at de ikke burde spørre, eller jeg bare ignorerer spørsmålet på en måte.

Om en lærer eller annen veiledende figur hadde spurt meg, om vi var alene, hadde jeg gladelig svart, om ikke annet så for å opplyse og kanskje skape mer forståelse.

En fremmed hadde vært litt mer tvilsomt, da spørs det på spørsmålet, fremmede ser stort sett ut til å være mest interessert i underlivet mitt, og det svarer jeg ikke på.

Legebesøk? Dag 25 av Transutfordringen.

Fastlegen har jo det meste gått bra med. Hun var jo den første personen jeg fortalte om meg selv til etter samboeren. Hun kunne jo ingenting annet enn småting hun hadde hørt. Men lyttet til hva jeg sa, var støttende og hyggelig og ville hjelpe. Om jeg bare var heldig med hennes innstilling til dette eller ei, aner jeg ikke, men på grunn av den første utkommingen har en del av de andre blitt en del enklere. Så det er jo bra!

Hvem er din favoritt LHBT skuespiller/musiker/artist osv, og hvorfor? Dag 24 av Transutfordringen!

Ou, denne er vanskelig… Skal ikke dra inn Neil Patrick Harris for mye, selv om han vanligvis er den man drar inn…
John Barrowman må jo med. Det den mannen gjorde for Doctor Who og Torchwood og måten han fremstilles som rimelig fri når det gjelder legning, kjønn, art osv er utrolig kult, fantastisk god skuespiller, pen å se på.
Tja…sikkert fler og, men kom ikke på flere nå :-p

Hvilke stereotyper ilegges transpersoner? Dag 23 av Transutfordringen!

At vi overdriver det kjønnet vi er, at gutta skal være supermaskuline, og jentene ditto feminine. At vi alle er forvirrede mennesker.
At transkvinner har det “beste” fra begge verdener, og i tillegg gjerne bruker/beholder det de har mellom bena.
Samt en del fler.

Men i tillegg så kommer det en del fordommer, en del av de er rimelig ugreie.
Transkvinner er bare menn som fetisjerer det å være kvinne.
Transkvinner “skjuler/holder tilbake” informasjonen om at de er “menn”.
Transkvinner er menn som feilet som mann, og derfor prøver igjen som kvinne.
Transmenn er kvinner som vil være “det sterke kjønn”.

Pluss mange mange flere som bidrar til at folk får ett ganske nedverdigende syn på mennesker med denne tematikken.
Mange tenker at det er helt ok å skjelle ut/banke opp/ta livet av andre på bakgrunn av at de føler seg “lurt”, når vedkommende da ikke har den forventede kjønnshistorikken. Noe som fremstår helt søkt for meg. Greit, noen liker virkelig ikke penis, uansett hva slags kropp den sitter på, og det er helt ok. Men om du da drar med deg ei jente hjem fra byen og det viser seg at hun ikke har det man forventer, når blir det da ok å angripe dette mennesket?

Føler du at å være trans holder deg tilbake fra dine karriere valg? Dag 22 av Transutfordringen!

Sålangt så har det vært en utfordring, ja. Jeg var enormt redd for å bli funnet ut om på min gamle arbeidsplass, og det ville ikke vært holdbart i lengden å jobbe der og være i skapet. Jeg har også slitt mye med å sende ut søknader, rett og slett fordi jeg ikke ville måtte takle å ikke få svar, da jeg ville tenkt at det var fordi jeg var trans. Men om dette vil være en påvirkende faktor i fremtiden aner jeg ikke, da jeg er en del tøffere enn jeg var før.

Dine syn på det cis-kjønnede samfunnet? Dag 21 av Transutfordringen!

(cis-personer er mennesker som er fornøyd med det kjønnet de ble angitt ved fødsel)

Var enormt opptatt igår så glemte rett og slett å poste, beklager det!

Heh, vårt kjære cis-kjønnede samfunn, med sine normer og sin stereotyping.
Viktig å understreke at de aller fleste cis-personer er kjempeålreite folk, jeg kjenner flere som er cis, så dette kan jeg gå god for! :-p
Men det skal ikke benektes at det er roller, forventninger og mye annen moro, i samfunnet idag. Hvor ofte har jeg ikke fått høre at folk har vanskelig å se for seg meg som jente, fordi de ikke har sett på meg som spesielt feminin. Bare fordi man er jente, så betyr ikke det at man automatisk skal være feminin?
Er dette en vanlig greie å si til jenter? ” Nei, men du er jo ikke spesielt feminin da, der du sitter i bukse og skrur bil, du må være mann du!”

Folk liker ikke si det høyt, men er du gutt eller jente, så er det visse ting som forventes av deg, og ikke minst, så behandles du forskjellig.
Noe av det rareste jeg har vært med på, er forskjellen i måten folk er mot meg nå, i forhold til før. Både på godt og vondt.
Jeg mener at cis-samfunnet er for rigid, og satt i sine vante mønster. Det man ikke forstår, det frykter man, og det man frykter, det liker man ikke. Til tross for at menneskeheten er en enormt nysgjerrig art.
Alt som ikke passer innenfor normen, blir sett ned på, og det er for lite rom for personlig utfoldelse. Det trengs en ekspansjon av selvuttrykk.

Hva tenker du om lovene for mennesker som har trans* og/eller kjønnsidentitetstematikk der du bor? Dag 18 av Transutfordringen!

Lovene i Norge er bedre enn noen andre steder, men de er ikke bra. I skrivende stund tvinger vi fortsatt mennesker til å kastrere seg om de vil ha riktig kjønn i papirene, og det er en urettferdig gulrot å henge foran noen, uansett grunn. “Ja, du kan få riktige papirer så du unngår mer problemer, men da må du faktisk gi opp muligheten til å få barn. ” Uansett om man vil operere seg eller ei, så er det urettferdig at dette må gjøres før man får riktige papirer, da dette fort kan ta mange år før man får gjort, og i mellomtiden må leve med feil dokumentasjon.
Diskrimineringsvernet kunne også vært bedre.