Hun har vært min bror i 18 år og i 2014 så ble hun transe for fullt.

Anonym:

Jeg er så glad for og lese om noen som tørr å stå fram på denne måten. Jeg har en søster som og er transe. Hun har vært min bror i 18 år og i 2014 så ble hun transe for fullt. Jeg har kanskje ikke vært den mest støttene i verden men jeg har alltid vært der selv om jeg ikke har godtatt det helt. Men jeg begynner og godta det nå jeg begynner og lære meg og si hun isteden for han men merker det er veldig vanskelig og ta farvell med min bror og hei til min søster for jeg føler det ikke er helt det sammen. Men tusen takk for at du deler dette med verden for det trenger og kommer mer ut for dette skal ikke kunne få lov til å være et tabu og snakke om. Så igjen tusen takk 😀

Svar til anonym.

Hei! Og takk for fin kommentar! 🙂

Først og fremst, bruker søsteren din ordet “transe” om seg selv? Strengt tatt er dette et verb, men også brukt som forkortelse for transvestitter, da gjerne negativt. Det er vanlig blandt den eldre garde transpersoner å bruke ordet transe også.

Jeg bruker det f.eks ikke om meg selv. Uansett så tror jeg det du mener å si var at hu gikk fulltid som jente, ikke transe for fullt. 🙂 Personlig bruker jeg ordet trans da jeg opplever det som mer rett språklig og mindre stigmatisert. Men selvfølgelig, alle skal kunne bruke de ordene de selv vil omtales ved. Bare sjekker at du bruker det søsteren din ønsker. 🙂 (og jeg tror absolutt ikke du mente noe galt) 🙂

Jeg tror det ville vært lettere for deg om du ikke tenkte på det som om du sier farvel med broren din. Du sier ikke farvel til noen, du bare støtter et menneske du er glad i, slik at hun har en sjans til å bli lykkelig i livet sitt. 🙂 Tenk også på at om du føler det ikke er helt det samme, så er den personen du har kjent vært en person gjemt bak en maske. I de fleste tilfeller får man mer av de positive egenskapene og mindre av de negative, slik som sinne, depresjon osv.

Jeg skjønner at det kan ta tid å omstille seg, men i mine øyne har du lite valg når det gjelder å godta din søster, som din søster. Hun har jo ikke gjort noe galt? 🙂 Hu har nok en tøff tid fremover og å kunne gå den i møte med full støtte fra familien betyr uendelig mye! Jeg tror nok at du kommer til å være der for henne fremover også. 🙂

Uansett veldig hyggelig at du har likt bloggen og håper du fortsetter å lese den, og forhåpentligvis deler den med søsteren din og andre som kanskje trenger å lese. 🙂

#trans #transe #transvestitt #transkjønnet #transseksuell #lhbt #kjønn #anonym #kommentar #søster #familie

Å ha noe å leve for. Et gjesteinnlegg av en anonym transmann.

Å ha noe å leve for.

Å kunne se hverdagen som en mulighet, ikke en hindring som må overvinnes.

Å se glede i de små tingene.

Har jeg? Kan jeg? Gjør jeg?

 

Nei.

 

Jeg tror jeg har noe å leve for. Jeg har i det minste en drøm. En drøm som en dag vil få meg til å klare disse tre tingene. Den dagen har jeg noe å leve for, jeg vil glede meg over hverdagen og se de små tingene som gjør meg lykkelig.

Det er denne drømmen som holder meg i live.

 

Å bare vente.

Å eksistere, fremfor å leve.

Å bare være.

 

Sånn er det nå.

 

Bare jeg får lov til å finne meg selv. Gjøre meg selv utenpå til den jeg er inni. Er det så viktig? Jeg er allerede den jeg er, hvorfor er kropp så viktig? Hva betyr kropp for meg? Jo, å bli oppfattet riktig. Kan jeg ikke bare være lykkelig som jeg er?

 

Jeg er en kropp om flyter rundt. Blåser vekk i vinden. Jeg kan gjøre, men jeg kan ikke være. Jeg gjør det jeg må. Mer gjør jeg ikke. Jeg lever for alle andre. På jobb utfører jeg de oppgavene jeg må som best jeg kan. Jeg eksisterer for alle rundt meg. Når jeg kommer hjem, venter jeg på neste dag. Neste dag på jobb. Neste gang jeg skal eksistere. Er jeg bare en maskin nå? Som skrus av klokken 16:00? I flere år har jeg vært en maskin. Utdanning, utdanning, utdanning. Hjelpe andre, hjelpe andre, hjelpe andre. Leve for alle andre. Ingen følelser. Ingen glede. Frustrasjon er den eneste følelsen jeg har. Men jeg legger den vekk, rydder den bort, gjemmer den på innsiden.

 

Frustrasjon. Den kommer frem av og til. I svake øyeblikk. Bang! Der var den løs. Helt ut av det blå. Alt blir mørkt. Jeg er sint på alt. Det er veggen som får straffen. Veggen, eller mobilen. Eller kroppen min. Det er kroppen min sin feil. Hvorfor er den ikke sånn den skal være? Derfor straffes den. Men jeg er forsiktig. Fordi det lille lyset i enden av tunellen titter fram selv i disse mørke stunder. Det kan hende jeg en dag ligger på operasjonsbordet, dagen hvor jeg skal få lov til å være meg selv. Jeg vil jo ikke spolere denne dagen, og fremtiden, med arr.

 

Klokka 16:10, i sofaen i stua skrus en bryter. Den går fra ?on? til ?standby?. Klokka 21:30 skrus bryteren igjen. Til ?off?. Alt skrus av. Tanker, frustrasjonen, hjernen, kroppen. Befrielse.

 

Å ikke tenke.

Å skrus av.

Å forsvinne.

 

Får ikke sove. Det tar tid å skru alt av. Tankene virrer. De går opp og ned, fra å være litt fornøyd med meg selv, til å hate meg selv, til total nøytralitet. Jeg tenker. Tenker. Bare tenker. I en time eller to. Til det endelig blir stille.

Ro. Fred. Frihet. Endelig.

 

Faen. Klokken 7:00 ringer alarmen. Igjen. Jeg må eksistere. Igjen.

På jobb er jeg nøytral. Ingenting. Hjemme hater jeg. Av og til, foran speilet, kan jeg kjenne et gnist av glede. Jeg ser OK ut. Jeg ser kanskje litt mer ut som en mann enn den vanlige kvinnen i gata. Er det en måte å se på seg selv? Er det greit? Sammenligne?

 

Jeg er ikke flink på jobb. Jeg er ikke god nok. Må bli bedre. Må lese mer, øve mer.

Jeg eier ikke sosialt liv. Jeg er ikke kul, morsom, kjekk nok.

Jeg er omsorgsfull, pålitelig, hyggelig. Det viser seg at det holder ikke. Er fortsatt ikke bra nok.

 

Jeg har flyktet hjemmefra. Har forlatt alt. Forlatt de eneste menneskene som virkelig, helt inne i hjerterota bryr seg om meg. De som blir triste om jeg ikke har det bra. De som lyser opp når jeg smiler. De som spør. De spør, jeg svarer.

Svarer jeg ærlig? Nei.

 

Jeg svarer ikke ærlig. Fordi de er de eneste som bryr seg. De bryr seg så mye at de blir lei seg når jeg er nede. Når jeg er på vei til å drukne i gjørma. Jeg sparer dem. Hvorfor dra dem med meg ned? De kan ikke hjelpe.

Det er ingenting de kan gjøre.

Eller?

 

Denne teksten tør jeg ikke dele med noen, ikke med navn. De jeg eventuelt ville delt den med, ville enten blitt lei seg på mine vegne, eller skrevet det på papirene sine, og krysset av i boksen hvor det står ?Diagnose: depresjon?. Hva sier Rikshospitalet da? De vil ikke ha deprimerte mennesker. De vil sende oss hjem igjen, gjemme oss, glemme oss. Rydd opp selv. Fiks det selv.

Gå vekk. Ikke bra nok der heller.

 

Christine Jorgensen, et forbilde for transkjønnede!

Danmark, 1951, etter å ha tjent det amerikanske militæret under andre verdenskrig, drar en ung person til København. Vedkommende får spesialtillatelse til å gjennomgå en serie med operasjoner.

På tidlig 1950-tallet returnerer personen til USA, og ble forsidenytt på New York Daily News.


(Ex Gi Becomes Blonde Beauty, bedre overskifter får vi ikke idag engang!)

 

Christine Jorgensen, som hun het, er en Captain America historie i forkledning.
Vokste opp i Bronx i New York, dro i krigen og undergikk en transfomasjon, bare litt senere enn Captain America.

Hun vokste nemlig opp i rollen som mann, og ble den første offisielle til å gjennomgå en vellykket kjønnskorrigerende vaginoplasty kirurgi.

Hun ble i ettertid en talsperson for transfolk og utfordret den binære tankegangen til kjønn.
Hu ble kjent for å være svært direkte og ha et godt vidd.
I tillegg til dette jobbet hun som skuespiller og nattklubb entertainer, i tillegg til å ha spilt inn flere sanger.

(Today er feil dessverre)

 

Hun gikk dessverre bort i 1989, 63 år gammel.

Mange mennesker har betydd mye for den moderne posisjon til transpersoner, men kanskje ingen like mye som Jorgensen.

 

Som om det ikke skulle være nok, Christine ble operert på Gentofte Hospital i København.

Gentofte er den opprinnelige stavemåten av mitt etternavn, det er bare helt rått!

(Ligner vi?)

#christinejorgensen #transgender #transkjønnet #transkvinne #legende #gentofte #comingoutchristine

#mtf

En sterk artikkel av ung journalist, dratt ned av Aftenpostens “voksne”.

I dag feiret Si;D 10 år med å la kidsa dagens lage avis. Et dødskult konsept, og utrolig god innsats av de yngre, bare synd de eldre i redaksjonen valgte å spolere en av de bedre artiklene.

I tillegg skulle de vise seg å være svært ømfintlige angående sitt eget verk, og det var viktigst med forenklinger for “lesere som ikke er i situasjonen og vil forstå”.

((Disclaimer: Masse av de helt groteske feilene i artikkelen er rettet etter tilbakemeldinger.))

 

Det begynte allerede i tittelen:

 

“Hetero, homo, bi eller trans – dette er smart å vite om seksuell legning”.

 

Så beveger det seg over i å forklare heterofili, men der holdt det visst med to linjer(for alle er jo hetro sant?).

 

Intervjuene fremstår som ryddige og hyggelige, og veldig på premissene til intervjuobjektene.

Problemet oppstår i alt “faktaen” rundt.

 

La meg bare understreke klart, dette er ikke journalisten sin feil, ei heller intervjuobjektene sine. Hvis man kun leser intervjudelen vil det fremstå som en veldig god artikkel. Så all kreditt til den ferske journalisten. Dessverre valgte noen å legge til en del “fakta” og forenklinger. La oss si det slik, hadde du presentert en slik artikkel på skolen, med så mange faktafeil og grove forenklinger, så ville du fått stryk.

 

Lett spredt rundt i artikkelen dukker det opp overtramp så grove at det går kaldt nedover ryggen på meg.

 

“Panseksuelle tiltrekkes av kvinner og menn, men også av transseksuelle, det vil si menn som føler seg som kvinner og kvinner som føler seg som menn.”


Absolutt alt i denne setningen er feil. Sålangt i artikkelen har de brukt homofil, hetrofil og bifil, men nå bytter de til panseksuell. Definisjonen på panfil er feil. Ordet “transseksuell” skulle heller ikke vært der.(Personen som representerer T’en bruker nemlig Trans om seg selv. Transseksuelle/transkjønnede/transfolk er ikke en egen kjønnskategori som kun panfile folk liker. Transfolk er også så utrolig mye mer enn “menn som føler seg som kvinner, og kvinner som føler seg som menn”.

 

“Når du vil ut av skapet, understreker Skeiv Ungdom at det går bedre enn du tror.”


Skeiv Ungdom er fullt klar over at det kan oppstå ganske seriøse følger med å komme ut skapet, så jeg nekter å tro at denne setningen kom slik fra de. Her må det mangle et ofte.

For la oss understreke dette, siden Aftenposten ikke kan. Det går som oftest bra å komme ut, men det kan også gå skikkelig ille. Man kan miste jobb, familie og liv! Å ikke understreke dette er direkte farlig.

 

“De fleste transseksuelle opplever å være «født i feil kropp».”


Gitt debatten rundt “Født i Feil Kropp” og begrepsbruk finnes det ingen sjangs for at Skeiv Ungdom velger å bruke dette ordet. Ergo må det være satt inn av Aftenposten selv for å skape assosiasjoner til dette. Som man kanskje husker fra mine tidligere innlegg og intervjuer, Født i Feil Kropp er et uheldig, veldig forenklet begrep, som noen velger å selvforklare med.

Når man intervjuer mennesker til en artikkel, så får man bruke begrepene de selvforklarer med, istedetfor å hente inn andre man synes passer.

 

Siden det er valgt å ta en L, en H, en B og en T fremstår det som om T’en er enten aseksuell eller hetero. La meg understreke dette sjokkerende faktum: Transfolk har legninger de også, helt sant!

 

I tillegg er det flust med småfeil rundt omkring .

Midt oppi alt dette så velger Aftenposten å understreke at
Det finnes også legninger som det er forbudt å praktisere, og som vi ikke presenterer her, som for eksempel pedofili.”

Med mindre Aftenposten har denne disclaimeren under hver eneste artikkel som omhandler heterofile/heterofili, så er det så grotesk at hadde jeg vært de som kjempet for homofiles rettigheter i dette landet, så hadde jeg daua bare for å kunne vri meg i grava(Kim Friele, ikke dø plis!).

Aftenposten gjorde dette for å understreke at det ikke er dette(pedofili) det handler om.

Denne teksten handler ikke om VG, men nå nevner jeg VG allikevel, så dere skal vite at denne teksten ikke handler om VG.
VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG VG

 

Jeg forsøkte å gjøre Aftenposten oppmerksom på disse feilene på Twitter, men der fikk jeg i hovedsak beskjed om at siden jeg ikke var intervjuet så kunne jeg ikke ane hva som ble sagt, og burde heller ikke uttalt noe om artikkelen. (Det er for mye til å gjengi her, gå gjerne inn på Twitteren min @CJentoft og les alt.)

Jeg sendte også mail til ansvarlig for artikkelen, men det ble for det meste avfeid med bortforklaringer.(Svært viktig å påpeke at jeg ikke var intervjuet ser vi)

Til journalisten: Du er 18 år og uerfaren, og gjorde en glatt mye bedre jobb enn de eldre og mer erfarne. Kanskje på tide å la de yngre styre hver dag?

(Som sagt tidligere, mye av feilene er rettet, men det gjenstår så masse i skrivende stund at det er helt begredelig.)

 

Visste du at jeg har vært med på Unge Mødre?

Det er helt sant!
Ja, altså, ikke som mor da, men kjæresten til hu ene som var med. Sesong 9 av Unge Mødre dukket opp en familie på fire. Nå skal det sies at jeg var i hovedsak en bifigur da. Eksen var moren de fulgte.


Et utdrag fra avisartikkelen om oss:
(Før du spør, Christer var meg)

“Den første dagen syntes Silje det var rart å ha kameraene rundt seg. Hun forteller at hun slet med å oppføre seg normalt. Etter hvert ble hun vant til det, og det var Christer som led mest:

 – Jeg måtte hoppe inn i det da jeg kom hjem fra jobb. Det jeg lærte av å være med, er at jeg alltid må passe på hvordan jeg ser ut på håret, forteller Christer med et smil.”

 

Hehe, tydeligvis har lite forandret seg 😛 Merkverdig nok så ser jeg ikke ut på håret overhodet i bildene fra artikkelen.

 


(Foto: FEM/Christine Heim)

Å være med på Unge Mødre var overraskende moro, og ikke like skummelt som jeg hadde trodd. Vi fikk full mulighet til å se igjennom og følte oss trygge på resultatet, og synes det ble morsomt. I tillegg har vi kun fått positive tilbakemeldinger i ettertid!

 

På denne tiden så var jeg strengt tatt igang med transisjon, men ikke i noen stor grad så det skulle synes for nevneverdig.

I tillegg så er det litt gøy å tenke på at en transmamma har vært med på Unge Mødre.(Her ser jeg ihvertfall awesome ut på håret!)

 

Sesong 9 om du føler at dette bare MÅ du se.

Link: https://se.sbsdiscovery.no/unge-modre/41/

Link til RB-artikkelen:

http://www.rb.no/lokal_kultur/article5928349.ece

 

“Du burde være glad du slipper mensen!”

La oss bare få en ting på det rene med en gang, du forteller ikke ei transkvinne at hu skal være glad hu slipper mensen!

Det er en setning som dukker opp iblandt og den er faktisk ganske drøy. Hvis jeg tilfeldigvis befinner meg i en samtale med andre mennesker som sporer over i mensprat, og det er kjent at jeg er trans, så kan du banne på at en uttaler “Du burde være glad du slipper mensen!”.
Setnignen er velment, men det spiller faktisk utrolig liten rolle, den er utrolig sårende. Det er faktisk irrelevant hvor kjip du synes mensen er for deg selv. Det du forteller meg når du sier det er dette:
“Du har ikke livmor + eggstokker. Du er ikke ciskvinne. Du kan ikke bli gravid. Du kan ikke få barn. Vi er forskjellige. Din opplevelse som kvinne er ikke verdt like mye som min.”

Vet du hva som er enda værre enn når en ciskvinne sier det? Når en annen transperson sier det. Jepp, det skjer det og, i hovedsak av mennesker som ikke opplever dysfori. Om noen burde vite hva man ikke burde si til transfolk, så er det transfolk, men den gang ei.
Gitt at det var en transperson som opplevde mensen, og som dermed ble dysforisk av det som følge, som sa det, så ville det vært forståelig, men fortsatt ikke ok å si. Selv om man aldri så mye hater mensen så husk hva det faktisk representerer, og at folk der ute ville gjort mye for å kunne bli gravide.

 

To greie huskeregler:

– Ikke uttal deg om kroppen til andre, ellers dens funksjoner, med mindre du har tillatelse!

– Du ville ikke sagt det til en ciskvinne, så ikke si det til en transkvinne!

Dette er uten tvil mat til en ny youtube video. Se den forrige her: Shit Cisfolk sier til Transfolk
#cis #ciskvinne #trans #transkvinne #mensen #tingduikkesier #til #transfolk

Slutt å si “foretrukket pronomen” og “identifiserer som”!

I skeive miljøer, og andre, har det dukket opp en talemåte de siste årene.
Når vi snakker om kjønn, eller hvordan vi ønsker å bli tiltalt, bruker vi ord som “foretrukket”, og “identifiserer som”. Det er helt ubrukelig, og bidrar til at transfolk ikke får sitt kjønn respektert.
For de som ikke helt skjønner greia, her er scenarioet:
– Hei, mitt navn er Christine, jeg identifiserer som jente og foretrukket pronomen er hun.
Å si at man identifiserer som jente gjør at kan få inntrykket av at det ikke er så big deal. Folk identifiserer jo med musikk, dyr og alt mulig annet også. 
Det er ikke feil å si at man identifiserer som, for alle har jo en kjønnsidentitiet. Men det planter ikke riktig bilde i tankene til motparten heller, du vil gi et inntrykk av at dette er realiteten, at det er fakta, med null og niks noen kan si imot.
Du identifiserer ikke, du ER.
Foretrukket pronomen indikerer et valg hos motparten. De har ikke et valg, de skal bruke det pronomen du bruker, ferdig, bastabom! Om du sier foretrukket indikerer det et valg, noe det ikke er, verken for deg, eller noen andre.
Med mindre du faktisk bruker flere pronomen og foretrekker et av de da.
Pronomen er pokker ikke en preferanse, det er lov!

Vi prøver den setningen en gang til:
– Hei, mitt navn er Christine, jeg er jente og bruker pronomenet hun.
Kort, konsist og da er det ingen tvil om at de som bryter med setningen er komplette tufser som kunne trengt en god omgang ris, med rivjern!


(Gratulerer transfolk, de som bruker transtegnet eller hen er nå blitt høner…)


#pronomen #foretrukket #transkjønnet #trans #ikke #si #foretrekker #Identifiserer #identitet

Hva kunne du tenke deg å se neste gang?

A whole lotta shit.

“Shit Cisfolk sier til Transfolk” ble visst forholdsvis populær, og bra er det for jeg har tenkt å lage flere! Noen har kommet med forslag samt at jeg har noen ideér selv. Disse inkluderer blandt annet:

– Shit foreldre sier til transfolk.

– Shit “venner” sier til transfolk.

– Shit Cisfolk sier til transfolk 2.

– Shit folk sier Til lesbiske/homofile.

– annen Shit

Hva kunne du tenke deg å se i fremtiden? Kom gjerne med forslag! 🙂

#transkjønnet #trans #cisfolk #youtube #video #foreldre #venner #transjente #dude

Tilbud om å hoppe i høyet for penger. Det sosiale eksperimentet fortsetter.

Da tenker jeg vi fortsetter suksessen fra sist gang, med det sosiale eksperimentet på Gaysir.no.

Denne gangen skal jeg ta for meg creeps som sender meldinger som relaterer til sexarbeid, “gaver” eller andre økonomiske vinninger.

Nå skal det sies at jeg ikke har gått inn for å akkurat markedsføre meg selv som en som er til salgs, så jeg antar det påvirker hvor mye feedback jeg kunne fått. Men allikevel så er det noen som prøver lykken:

Han hadde sendt to meldinger først, før den kom. “Javelja, du gav meg ikke oppmerksomhet, da får jeg flashe lommeboka da!”

Jeg mistenker at disse to er kommet fra samme person, fra forskjellig profil. Han håpte vel at å tilby meg penger uten å spesifisere hva jeg skulle gi i retur skulle holde Gaysirs moderatorer unna. Den gang ei etter jeg rapporterte han.

Her får jeg aktiviteten beskrevet på forhånd, alltid greit å vite hva man har å gå til, i tillegg til at han tilbyr meg en “gave” i retur.

Polish a turd, it’s still a turd my friend. Seksuelle aktiviteter i bytte mot “gaver” er fremdeles salg/kjøp. 🙂

At jeg ikke gikk for dette altså, kunne jo sagt min pris! Så utrolig leit at jeg er i et monogamt forhold for tiden, for dette ville vært måten å supplerere inntekten på!

 

(Den siste setningen bør strengt tatt ikke leses som fleip, mange transkvinner jobber som sexarbeidere og for flere er det eneste alternativ for å tjene til livets opphold.)

 

I ettertid har jeg hatt denne statusen, siden plussen jeg fikk i gave gikk ut, og det var lite aktuelt å ha det lenger.
Håpet det skulle sørge for at folk ikke spammet meg til døde, men den gang ei.


Så feil kunne man ta…