Tur i stormen!

(Beach partai!)

Igår var en kjempefin dag for oss her i Flekkefjord. Kosa oss masse og la oss forholdsvis tidlig.

Dagen idag begynte klokken 6 med et lite troll som ville opp og stå. Så lå hu litt hos oss før hu skulle på do, hevdet hun, men i neste sekund var hu visst oppe i hovedetasjen og hadde party med moren til Ina. God start med andre ord!

I skrivende stund(10:20) har vi nylig kommet hjem fra en tur på stranda i storm. Aurora hadde det helt fantastisk. Men det er jo ikke så rart når man har Sherox og termodress strengt tatt. Vi voksne ble nok en smule mer bløte. Pakket jo ikke for storm akkurat. Så når jeg kjente undertøyet ble vått var vi nødt til å ture hjem igjen.

Etterpå skal vi på “playdate” med en slektning av Ina, før der blir middag senere. Det er digg med ferie!!!

(Er ikke bare bikkjene som liker stranda gitt)

Bli med på gratis makeupworkshop!

Velkommen til makeupworkshop fredag 13.mars!

Fredag 13.mars åpner glo minerals og aesthetic clinic dørene i Kirkeveien 7 for en kreativ og lærerik makeupworkshop i regi av Martine Hammervold-Austinat fra Cosmedic, Liv Jansen fra aesthetic clinic og Luca Dalen Espseth fra LLH.

Målet er å få til en fast workshop i samarbeid med glo minerals og aesthetic clinic for å utveksle erfaringer med sminke, prøve ut forskjellige produkter/looks og ikke minst; ha det gøy!

Cosmedic har siden 2004 bygget et navn av glo minerals som er en mineralmakeup-serie eksklusivt produsert for profesjonelle hudpleiere, makeupartister, hudleger og deres kunder/pasienter. Disse avanserte produktene kombinerer farmasøytiske ingredienser, naturlige mineraler, styrken til antioksidanter og vitaminer. Kraftige fargepigmenteringer gir en naturlig makeup som holder godt og er lett å påføre. Resultatet er en klinisk avansert makeup som nærer, korrigerer og beskytter.

Fredag 13.mars

18:00-20:00

Påmelding med navn og tlf.nr til [email protected]

Workshopen er gratis, begrenset antall plasser.

Ankomst med 12-trikken eller 20-bussen til Frogner Plass.

Jeg skal dit, ser jeg deg?

Workshopen er forbeholdt transpersoner og andre som er et annet kjønn en det de ble definert som ved fødsel.

Familieferie i Flekkefjord!!!

Vi kom til Flekkefjord klokken 11 i går kveld, og da var jeg mildt sagt ør i hodet etter å ha kjørt hele veien.

Så da var det bare å hilse pent på familien til Ina og takk for sist, før vi hoppet til sengs.

Tidlig opp idag og bort på senteret her en tur før vi bestemte oss for å finne noe å spise.

Er man på ferie, er det naturlig å smålunsje på restaurant! ^.^

Hvilken tiss har barnet ditt?

(Gutt eller jente, eller noe annet?)

Når man er gravid er gjerne folk rundt interesserte i hvilket kjønn barnet er. Det kan man vel forstå utifra et stereotypisk samfunnssyn. Men siden kjønn faktisk sitter i hjernen, med kjønnsidentiteten, så spør faktisk folk om noe helt annet. Når du får spørsmålet “Hvilket kjønn er det!?”, så spør de faktisk om du har sett hvilken tiss barnet har.

Er det flere enn meg som finner det litt creepy? At folk spør om tissen til barn, og at du opplyser?

Gjør barnet ditt en tjeneste, la dem selv fortelle deg hvilket kjønn de er, og for Guds skyld slutt å fortell folk om tissen deres!

(Det som befinner seg nedi buksa, er ikke sånt man melder til omverdenen…)

Photoshoot og ferie!

(Får håpe jeg poserer bedre enn dette :-p)

Idag skal visstnok Aurora og jeg ut og bli knipset noen bilder av. (Tror i hovedsak det er meg som skal foran linsa men). Var visst en fotograf som var ute etter transkvinner(sounds kinky!) og da ble jeg visst namedroppa. Livet som token trans woman fortsetter, men i dette tilfellet går det helt fint. I tillegg så pleier jeg sjeldent å like hvordan bildene blir når det ikke er jeg selv som tar eller jeg kan instruere dama. Så nå får vi håpe det blir andre boller :-p

I andre nyheter så drar vi snart på ferie alle sammen. Ja, altså, kanskje ikke dere som leser da, dere får ikke være med! Vi skal til mora til Ina på andre siden av landet. Drar torsdag kveld og er hjemme igjen på tirsdag. Så om det skorter litt på innleggene så er det bare derfor. Men skal nok se om jeg ikke får til å dokumentere turen gitt.

Kvinne blir far til eget barn!

I en sjokkerende oppdagelse har en kvinne blitt far til sitt eget barn.

Til tross for hva folk tror så finnes det kvinner der ute som er kapable til å levere små kjønnsceller.

Jeg er nemlig en av de.

Juridisk er jeg far, i tittel er jeg mamma, biologisk leverte jeg de små, raske kjønnscellene, kult sant?

(Lite visste jeg at Aurora hadde potensiale for tyveri!)

Det virker motsatt vei også. Mannlige megadudes kan bli gravide. Det er awesome! Jeg kan ærlig talt ikke se for meg noe mer cute enn en svær skjeggete mann med bolle i ovnen! Med ei snasen dame ved siden av som er skyldig i bollen ^.^

(En manma som er far til eget barn? Yep I am!)

Og det burde vel snu litt på hvordan vi ser på titlene mor og far? For jeg er jo mammaen til Aurora(i tillegg til hennes andre mor), til tross for hvilke kjønnsceller jeg leverte. For det er alt mor og far er, titler. De henger ikke sammen med hvilken rolle man har i oppdragelsen, eller om man er biologisk knyttet til barnet. De henger ikke nødvendigvis sammen med kjønn heller. Man kan være dame og far, eller mann og mamma, eller tilogmed et tredje kjønn og bare forelder(eventuelt “for”).

Om dette ryster deg litt, så bra, det har du godt av.

Fred ut <3

Galli, kastrerte transende prester?

Ny spalte her på bloggen: Kjønnsvariasjoner i andre tider og kulturer.

Idag kastrerer vi transpersoner som praksis, mens i romertiden fikk de ikke lov til kastrere seg. Som tidene forandrer seg.

(Loven om ingen kastrering gjaldt kun romere. Slaver og utenforstående kunne gjennomføre Eviratio)

Galliene var følgere av guden Cybele og i hovedsak kastrerte prester. Under en feiring kalt “Blodets Dag/Day of Blood/Dies Sanguinis” som ble holdt 24.Mars, kastrerte de seg i en storslått seremoni.

På samme tid ifører de seg dameklær, i hovedsak i fargen gul og en form for urban, i tillegg til accessories seff. Må jo matche.

De hadde langt hår, bleiket det og gikk med kraftig sminke.

Deres daglige gjøremål bestod av å tasse rundt i gatene med følgerne sine og tigge penger. I bytte mot pengene var de forberedt på å spå fremtiden.

På sørgedagen for Attis løp de rundt vilt uten mål og mening. De danset til musikk, og i ekstase så pisket de seg selv til de blødde. (Damn..)

Attis er liksom underguden til Cybele for de som stusset på det.

Attis sin story er forsåvidt jævlig drøy…

I korte trekk:

En daemon ved navn Agdistis hadde opprinnelig både “mannlige” og “kvinnelige” attributter(ut- og innover tiss).

De olympiske guder fryktet Agdistis og kuttet av penisen hans og kastet den vekk.

(Newsflash; Transfobi i gudeverdenen var en ting!)

Uansett, fra den bortkastede tissen vokste det selvfølgelig et mandel tre. For det er jo seff logisk at fra avrevne peniser kan man gro mandeltrær. Tenk på det til neste gang du spiser grøt med mandel i!

Fra dette mandel treet vokste det frukt, som datteren til elveguden Sangarius la mellom puppene sine. Mandelen forsvant på mystisk vis, og hu ble gravid. Som om det ikke var nok så forlot hu kidden, som var Attis forøvrig.

Attis ble passet på av en geit forøvrig, Mowgli style. Ettersom Attis ble større ble hans lang-hårede skjønnhet anerkjent som guddommelig.

Her kommer tvisten, neida du hadde ikke fått tvisten enda, Agdistis, i formen til Cybele, falt for Attis. (Incest ftw..) Dette likte ikke ofsterforeldrene til Attis, og de sendte han til Pessinos, hvor han skulle gifte seg med kongsdattera. Hvorvidt det var et halvt kongerike involvert er uklart. (Askeladden referanse ftw!)

I det bryllupsangen ble sunget, dukket seff Cybele(Agdistis) opp og briefa med all sin makt. Merkelig nok tiltet det for Attis på dette punktet, og han kuttet av sine egne genitalier(som far som sønn).

Og tenker vi gir oss med den historien der….drøy shit sant?

Så der fikk dere en innføring i en av de eldste kjønnsvariasjonene vi vet om.

Folk kaller oss nå til dags gale liksom, at vi bare innbiller oss ting?

Vi har eksistert så langt tilbake som vi vet om, og de var vilt mye mer crazy før! Men gitt det samfunnet så er det ikke så rart at de utagerte litt.

Men kanskje vi skal innføre det slik igjen? Å gjøre det ulovlig for innbyggere å kastrere seg? Eller dagens praksis, castrations for all! Eller kanskje en mellomting basert på individuelle ønsker?

Søndagstur med familien!

I dag har vi vært ute og kost oss i sola.

(Se på turgåerne da!!)

Vi var på en lekeplass/barnehage et stykke unna, så vi fikk gått litt også.

(Alltid tid til litt voksenromanse)

(Best på ball?)

Tror dette var veldig bra for Aurora, for hu kosa seg masse!

(Best på bolle og kakao ihvertfall!)

Ina og Aurora hadde laget både boller og kakao før vi dro ut, så vi hadde masse godt å kose oss med!

(Send ballen da!)

(Wiiii!)

Håper alle har fått en fantastisk søndag! ??