Du kan ikke være jente når du er født gutt da!

Random dust:

– Du kan ikke være jente når du er født gutt da!

Meg:

– Ikke? Just watch me!

(Nærmeste man kommer et fornuftig svar til slikt.)

Får høre sånt tøys titt og ofte. Hører også all slags tøys de sier for å støtte oppunder påstand, men det er absolutt alltid ignorant tull ^.^

10 kommentarer
  1. Viser bare hvor sneversynte enkelte er. Hva vet de om hva man kan og ikke? Og jeg skjønner heller ikke hvordan folk synes det er ok å si slike ting… It’s beyond me…

  2. Hvorfor bryr du deg? Jeg ville heller brukt tiden på de positive kommentarene istedenfor å fremheve de negative

  3. Svaret du kom med, er utrolig bra! Håper at jeg kan bruke den en dag dersom jeg får en lignende kommentar, noe jeg til nå ikke har fått noen gang (etter ca. 4,5 år som kvinne)!

  4. Mette: Føler det er litt naivt å si “hvorfor bryr du deg?”.
   Jeg bryr meg fordi jeg får dritt, det er ikke bare å ignorere sånn uten videre. Jeg viser det frem fordi jeg vil vise transfobien vi går igjennom til vanlig, siden folk liker å tro at det å være trans er en dans på roser. Jeg liker også å gi folk verktøy til å håndtere slike situasjoner.

  5. Jeg tror at de som sier det til deg mener “Du er ikke biologisk sett en jente”. Det er ikke ment som en fornærmelse (ikke av alle i hvertfall), det er mer ment som en presisering av hva ordet betyr.
   Jenter og gutter har ulike kjønnsorgan, ulike kromosom osv. Er man født gutt så kan man aldri føde ett barn, man får ikke menstruasjon osv. Det er ikke meningen å gjøre folk opprørt ved å påpeke dette. Det er bare slik biologien er.
   God helg 🙂

  6. Virkelighetensverden: Det finnes ingen kjønnsmarkør som deles av alle innad i en kjønnskategori, foruten kjønnsidentitet. Ikke alle menn har penis og ikke alle menn har xy. Kromosomer er det for stort sprik i for å kunne regnes som sikker markør. Biologien er mye mer flytende enn som så. Så en feilaktig presisering i så fall 🙂 Hva som er meningen og hva som er resultatet av en slik kommentar er to vidt forskjellige ting, så man kan jo heller velge å ikke si noen ting.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg