Om KRF, Kake og Kastrering!

På lørdag, kort tid etter paraden var ferdig, så meldte jeg dette på Twitter:

"Avisene imorra: "Horne tar kaka", "Åge Hareide gikk i homseparade" og ikke en dritt om transpersoners nye rettigheter."

Og det skulle vise seg at jeg hadde for det meste rett.. (Hvis vi ser bortifra at jeg i Pride-rus klarte å glemme navnet på Knut Arild og kalle han Åge istedet, men jeg skylder på familien som var mer knyttet til fotball enn kristenpolitikk da jeg vokste opp).

Samme dagen og dagen etter var det fullt av innlegg om at Knut Arild* Hareide hadde befunnet seg i paraden og at KRF'ere hadde meldt seg ut i protest.

Et par dager etter paraden er kan avisene melde at likestillingsminister Solveig Horne fikk kake i trynet under paraden. Diskusjonene går i hovedsak i om det var rett å hive kaka for å vise hva man synes om ministeren og partiet hennes, og om den potensielle straffen matcher lovbruddet. For å ta min mening i korte trekk, jeg synes det er ufattelig dårlig å gjøre noe sånt under paraden(og utenfor egentlig). Jeg gikk ikke så langt bak Horne og bar transflagget sammen med andre(deriblant yngre folk), og det siste man vil se i paraden er noen som kaster ting inn i den, og politet som spurter etter. Når kidsa nettopp har vært ute i media og sagt at de ikke føler seg trygge, så burde vi rakker'n ta meg gjøre vårt beste for å gjøre Pride trygt og fint for alle! For å ikke nevne at det tar oppmerksomheten bort fra Pride og gir sympati til en man i utgangspunktet ikke ville gi slik oppmerksomhet til.

Men for å spore tilbake til poenget med innlegget. Det var tilnærmet ikke noe om den nye lovendringen for endring av juridisk kjønn! Denne fredagen er en historisk dag for Norge, og spesielt for transpersoner. Jeg har nesten ikke sett noe dekning av det. Nettavisen så min reaksjon på at vi ble glemt og hadde et kort intervju med meg. Samt innslaget med Helseministeren hos God Sommer Norge på mandag varte i hele ti minutter.

("Kanskje de legger merke til transflagget om vi snur og går motsatt vei?")

Så hvor er pressedekninga her? Hvor er intervjuene med transaktivistene som har kjempet hardt og lenge for dette, som endelig skal få riktig juridisk kjønn? Hvorfor så jeg ikke journalistene flokke seg rundt John Jeanette Solstad Remø i paraden for å høre hvordan det føles å være under en uke fra noe hu har kjempet for i utrolig lang tid? Hvor er intervjuet med Amnesty som sammen med John Jeanette gjorde dette til en massiv internasjonal kampanje. Det fikk litt dekning den 06.06.16 da det var fest hos Amnesty for å feire dette, men ellers lite. Hvorfor bryr vi oss så ufattelig masse om kakekasting og at noen gadd å (endelig) dukke opp i paraden? Jeg vil se et intervju med Skeiv Ungdom, med bilder av det gamle "Stopp Tvangskastrering" banneret de hadde. Jeg vil at folk skal vite dette. Norge går fra å være et land som kastrerte mennesker unødvendig til å være et foregangsland, og det trenger folk å vite. Ola Pottit som sitter oppi Åfjord og skrur på en gammal Amazon burde få vite at landet hans går fremover, og det burde han feire!

Foto: Reidar Engesbak, 2012

Jeg skjønner at det kanskje ikke virker som at en lovendring er dramafylt nok til at det er verdt forsiden i landets trykte aviser, men i mine øyne så er slutten på statlig kastrering av uskyldige mennesker verdt å ofre noen ord på. Pride skal handle om rettigheter og gi synlighet til de menneskene som ikke synes i hverdagen. Det betyr de som ikke er hetrofile, flyktninger, sexarbeidere, ungdommer, gamle, de med funksjonsnedsettelser og transpersoner. Politikere får plenty med synlighet ellers, de klarer seg en dag hvor vi ser på de menneskene vi ellers ikke vet eksisterer. Om noe burde det være dagen der VG klarer å få navn, pronomen og terminologi rett på en ukjent liten transkid, samtidig som de bommer litt og melder at "og ja, han derre Åge Hareide fra KRF var også der for første gang!".

Pride var aller først et opprør på grunn av manglende rettigheter og trakassering, de skeive var lei av å bli dyttet rundt og holdt nede av staten. Så hvis det er noe årets Pride virkelig burde handle om, så er det retten til å bli anerkjent som seg selv. Det burde handle om slutten på tvungen kastraksjon, ikke kake og KRF!

Årets beste uke er over! Pride 2016

Pride er over for i år, og for en fantastisk uke det har vært!

(Tusen tusen takk til BLIKK for dette bildet av meg fra paraden. Se hele serien deres HER )

Jeg har sørget for å henge mest mulig i parken, et par av dagene helt fra det åpnet til det stengte. Jeg har møtt gamle venner og fått en helg drøss nye. Jeg har drukket ukjente mengder voksenbrus og vann. Jeg har danset og kysset mange og masse.

Parken var kjempefin i år, og de frivillige har vært utrolig flinke til å stå på og gjøre Pride hyggelig for alle! Jeg har ikke på et eneste tidspunkt følt meg alene, men heller omringet av likesinnede, flotte mennesker av alle kjønn!

Kvinnekvelden på fredag var helt sinnsyk, og jeg gav fra meg kronen som Miss Gay Norway til Thuva Elise Karlsrud, som jeg tror kommer til å gjøre en kjempegod jobb i året som kommer! Takk til arrangørene for årets drøyeste fest! (Og som alltid takk til Rockefeller for å ha vann stående tilgjengelig!) Vi var hjemme rundt klokken 5 på morrakvisten, fikk et par timer på øyet før det var rett opp og ut igjen i paraden!

(Årets Miss Gay Norway, Thuva Elise Karlsrud)

Sammen med en skikkelig bra gjeng med transtalenter, skulle jeg bære transflagget og gå nesten helt først i paraden. Det var tydelig at ikke så mange vet hva transflagget er, så vi svarte alle som spurte(med et smil). Gøy var det uansett, og da lærte forhåpentligvis mange noe nytt. Hyggelig var det uansett, og varmt, men det skyldes jo at jeg gikk i svart. Jeg elsker transtrøya mi, den har transtegnet og den er svart så jeg kan mene at den minnes de transpersoner vi har mistet. I tillegg hadde jeg malt transflagget på kinnene mine. Min ansiktsmaling var ingenting i forhold til andres enorme innsats i sminke og klær. Pride er så gøy!

Vi var hjemme sent i går kveld, og i dag tas livet veldig med ro. Jeg er ikke så ung som jeg en gang var, og ei uke med fest tar på en voksen transkropp.

En super takk til Ina som har vært verdens beste kjæreste og støtte hele denne uka! Med full timeplan er det fantastisk å ha en sånn kjæreste som sørger for topp stemning!

Ambassadefest og tatoveringer!

Pride er i gang, og jeg har ferie for å nyte uka mest mulig!

(Ahh yeah, that's the støff!)

(Hva synes du?)

Jeg begynte feiringen på søndag med ny tattis! Tigr Tattoo hadde jo sin årlige "Skeive Dager"-event og jeg kunne ikke misse ut på det. Så det ble to nye på armen min og jeg er kjempefornøyd med dem! Takk til Kathrine som sørget for at dagen ble kjempebra!

Mandagen var Ina og jeg på hagefest på residensen til den kanadiske ambassaden. Jeg synes det var utrolig kult å kunne ta med Ina på dette i år. Selv om det regnet var det hyggelig! Det var skikkelig bra show med både artister og dans, samt god drikke og snacks! Jeg føler meg utrolig privilegert for å bli invitert med på noe slikt!

(Når du er ambassadør, spiller i band med andre ambassadørfolk, og kaller bandet for "Diplomatic Immunity".. Helt sjeft!)

(Danset litt bedre enn det jeg gjør på klubben gitt!)

Jeg synes også det var fint å se politiet stå utenfor da vi ankom. Det er viktig for tryggheten denne uken og jeg håper at jeg vil se mye til politiet under andre Pride-arrangementer.

I dag åpner Pride Park, så da vet du hvor du finner meg! 😀

Skeiv tatovering?

Tradisjonen tro har Tigr Tattoo "Skeive Dager" tilbud! For de som har fulgt bloggen en stund kan man kanskje huske at det var her jeg tok min aller første tatovering! Altså sløyfen jeg har i nakken ^.^ Jeg synes det er kjempefint at de gjennomfører dette nå for tredje år på rad, og jeg mener det er bra å synliggjøre arrangementer som har med LHBT å gjøre. Spesielt i år hvor vi markerer lovendringen som tillater oss å endre juridisk kjønn, uten kastraksjon eller andre krav!

Det begynner denne helgen, og vil for meg innlede en fantastisk flott uke med festing, feiring og at jeg skal gi fra meg Miss Gay Norway tittelen. Men aller først blir det tattis! ^.^

Se eventet på Facebook her! Håper vi sees ^.^

https://www.facebook.com/events/1730750217155426/?ti=icl

Loven er vedtatt!

Gratulerer med dagen til alle som ønsker å endre juridisk kjønn! Dette har vi jobbet hardt for og endelig skal det feires! Nå skal det videre jobbes for at vi skal åpne for flere kjønn enn kun to!

Kom og feir med oss i kveld!

Link Til Arrangement!