Hvilken tiss har barnet ditt?

(Gutt eller jente, eller noe annet?)

Når man er gravid er gjerne folk rundt interesserte i hvilket kjønn barnet er. Det kan man vel forstå utifra et stereotypisk samfunnssyn. Men siden kjønn faktisk sitter i hjernen, med kjønnsidentiteten, så spør faktisk folk om noe helt annet. Når du får spørsmålet “Hvilket kjønn er det!?”, så spør de faktisk om du har sett hvilken tiss barnet har.

Er det flere enn meg som finner det litt creepy? At folk spør om tissen til barn, og at du opplyser?

Gjør barnet ditt en tjeneste, la dem selv fortelle deg hvilket kjønn de er, og for Guds skyld slutt å fortell folk om tissen deres!

(Det som befinner seg nedi buksa, er ikke sånt man melder til omverdenen…)

10 kommentarer
  1. Det er ikke rart å spørre om kjønnet i det hele tatt. Jeg ble aldri sjokkert når noen lurte på hvilket kjønn jeg hadde i magen. Det er ikke ensbetydet med at de er opptatt av tissen til barnet..Ja, kjønn sitter i hodet. Og det stemmer som oftest med kjønnet de har mellom bena. No offence, men ble litt satt ut av måten du tenkte på.

  2. Anonym: Når det for mange er underliv som avgjør kjønnet(selv om det ikke alltid stemmer), så er det i bunn og grunn tissen de spør etter. At man ikke blir sjokkert når folk gjør det betyr ikke at det er helt ufarlig allikevel.

  3. sier du som presser ditt eget barn til å være jente, ennå barnet ditt kanskje ikke er gammel nok til å ha funnet ut sin egen identitet ennå.
   Barnet ditt burde kanskje hatt et kjønnsnøytralt navn, slik at barnet kunne velge selv når barnet blir eldre.

  4. Nei, men navnet vil bli en belastning for barnet hvis det skulle vise seg å ikke passe inn i sin kropp.
   Kaller du barnet jente nå, kan det være feil senere. Fordi mange barn i den alderen liker typiske “jenteting” uavhengig av kjønn. Det å dele inn etter jenter og gutter i leketøysbutikker og klesbutikker er forøvrig horribelt. Men barn i den alderen er jo også ofte opptatt av “guttetiss” og “jentetiss”.
   Og om kjønn sitter i hodet, hvorfor trenger man da å gå på hormoner og skifte kropp?
   Det er en greie jeg ikke helt klarer å forstå om kjønn ikke har noe med kjønnsorganer å gjøre. Fra naturens side er det jo riktig at det er organet i forhold til forplantningsevne og det at rasen skal eksistere videre. Vi er også delt inn i kategorier basert på kroppsforskjellene våre, ikke på grunn av det i hodet. Så hadde vært fint om du kunne forklare meg dette så jeg kan forstå det bedre, for alles meninger bør komme saklig og tydelig fram uansetr hvor ekstrem eller gammeldags man er, bare på den måten kan man endre fordommene på. Hvis en skal bestemme hvordan alle skal tenke angående temaet så ville ikke det vært noe særlig bra heller.

  5. Anonym: Navnet og kjønn blir ingen belastning for et barn som oppdras med den viten at man alltid kan bytte om man ønsker det uten stress.

   Du angriper uten å ane hvordan vi lever her hjemme, det fungerer dårlig. I tillegg trekker du inn datteren min og det er skittent på alle måter. Aurora går kledd slik hun ønsker selv, og velger akkurat de klærne hun selv ønsker. Mer kan ikke en forelder gjøre i et kjønnet samfunn.

   Anbefaler deg å lese litt om biologi siden du ikke helt ser ut til å forstå hvordan kjønn fungerer. Søk i samme slengen opp “kjønnsdysfori” siden du ikke forstår hvorfor man ønsker hormoner. “Skifte kropp” er umulig forøvrig, eller natteløver du ofte med andre ved anledning?

  6. Det er jo et reelt spørsmål å lure på siden du selv har barn og har utfordringer med det. I interaskjon med andre barn vil barn fra fordomsfulle familier kunne angripe ditt barn, og mobbere flokker seg sammen. Jeg regner jo med at redd for fordommer og mobbing, gjør at barn bruker mange år før de klarer å ytre at de ikke passer inn i det kjønnet.
   Nei man kan ikke bytte kropp, men man kan bytte kjønnsorgan, som heter kjønnsorgan fordi det har noe med kjønn å gjøre. Når man bytter organet kan man få problemer med nerver og følelser og det er ikke optimalt ennå, en gang vil det bli bedre når teknologi og forskning er kommet lenger. Og man mener ikke skifte kropp i den måten at man flytter hjernen over i noe annet, men at man faktisk endrer kroppens hormonsignaler og kjønnsorganer. I de fleste tilfeller identifiserer man seg i den kroppen man er født i.
   Jeg sa ikke at jeg ikke skjønner hvorfor man får hormoner og vil bytte kjønn, for det forstår jeg. Men når du i ditt tilfelle kan påstå at du mener kjønn bare sitter i hodet, da lurer jeg på hvorfor man trenger å gå på hormoner for å endre kroppen når man i utgangspunktet virker som man egentlig er fornøyd, men det er hodet det kommer an på. Enten så kommer ikke meningene dine tydelig og eksplisitt fram eller så forstår jeg og andre som kritiserer ikke at du mener det sitter både i kroppen og i hodet. Teknisk sett er det riktigst biologisk sett at kjønnet sitter begge steder, fordi homonene og slikt hører sammen i hvert sitt organ.
   Du trenger å høre kritikk og hvordan andre tenker og mener også, og du har behov for å lære deg å se ting fra andres vinkler på lik linje som at jeg har behov for å forstå ting fra din vinkel. Ikke alle transpersoner ser nøyaktig likt på de du sier og uttaler deg om. Du kan virke noe ekstrem, selv om du kanskje ikke er det, så hadde vært fint om du kunne ta en titt på hvordan du uttrykker deg, vedder på at det er flere enn meg som ser ut til å misforstå meningene dine.
   I utgangspunktet er jeg på din side når det kommer til at alle bør bli akseptert for dem de er og bytte om de trenger det, og mange andre er enig i det, men jeg tror du er ute etter å se feil i mange andres meninger istedenfor å se at de støtter deg. Det er selvfølgelig ikke lett for en som står utenfor å forstå hvordan du har det, men jeg føler at du trekker alle transkjønnede over en kam og forteller samfunnet at sånn er det for alle dere som gruppe.

  7. Anonym: Å trenge å høre kritikk er noe helt annet enn å kritisere navnet til datteren min og hvordan hun oppdras uten å ha innsikt i realiteten. Dermed har jeg ingen interesse i å svare deg saklig overhodet.

   Forøvrig, dette er en personlig blogg, ikke en kilde til detaljert faktaopplysning. Ønsker du det får du gå til LLH, Skeiv Ungdom eller dra på foredrag jeg eller andre holder.

  8. Sa aldri noe stygt om navnet hennes. Beklager om du oppfattet det sånn. Hun har et pent navn, jeg stilte bare spørsmål til hvorfor det virker som hun blir oppdratt til å være kvinne hvis det er hodet som teller.
   En personlig blogg, der du snakker om meningene dine og har et åpent kommentarfelt. En blogg er et offentlig nettverk der hvem som helst kan gå inn og kommentere, og det har du tillat her, derfor kan du også vente deg kritikk og spørsmål når ting virker selvmotsigende eller noen har andre meninger.

  9. Anonym: Anonym: 1) “Beklager om du oppfattet det slik” er ingen unnskyldning. Om noen dytter deg skal de beklage at du falt og slo deg?

   2) “sier du som presser ditt eget barn til å være jente, ennå barnet ditt kanskje ikke er gammel nok til å ha funnet ut sin egen identitet ennå.
   Barnet ditt burde kanskje hatt et kjønnsnøytralt navn, slik at barnet kunne velge selv når barnet blir eldre.”

   Her kritiserte du fra ende til annen. Still heller spørsmålstegn ved hva slags person som blander inn familien til folk de ikke liker, og da særlig bak anonymitetens trygge kappe.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg