Galli, kastrerte transende prester?

Ny spalte her på bloggen: Kjønnsvariasjoner i andre tider og kulturer.

Idag kastrerer vi transpersoner som praksis, mens i romertiden fikk de ikke lov til kastrere seg. Som tidene forandrer seg.

(Loven om ingen kastrering gjaldt kun romere. Slaver og utenforstående kunne gjennomføre Eviratio)

Galliene var følgere av guden Cybele og i hovedsak kastrerte prester. Under en feiring kalt “Blodets Dag/Day of Blood/Dies Sanguinis” som ble holdt 24.Mars, kastrerte de seg i en storslått seremoni.

På samme tid ifører de seg dameklær, i hovedsak i fargen gul og en form for urban, i tillegg til accessories seff. Må jo matche.

De hadde langt hår, bleiket det og gikk med kraftig sminke.

Deres daglige gjøremål bestod av å tasse rundt i gatene med følgerne sine og tigge penger. I bytte mot pengene var de forberedt på å spå fremtiden.

På sørgedagen for Attis løp de rundt vilt uten mål og mening. De danset til musikk, og i ekstase så pisket de seg selv til de blødde. (Damn..)

Attis er liksom underguden til Cybele for de som stusset på det.

Attis sin story er forsåvidt jævlig drøy…

I korte trekk:

En daemon ved navn Agdistis hadde opprinnelig både “mannlige” og “kvinnelige” attributter(ut- og innover tiss).

De olympiske guder fryktet Agdistis og kuttet av penisen hans og kastet den vekk.

(Newsflash; Transfobi i gudeverdenen var en ting!)

Uansett, fra den bortkastede tissen vokste det selvfølgelig et mandel tre. For det er jo seff logisk at fra avrevne peniser kan man gro mandeltrær. Tenk på det til neste gang du spiser grøt med mandel i!

Fra dette mandel treet vokste det frukt, som datteren til elveguden Sangarius la mellom puppene sine. Mandelen forsvant på mystisk vis, og hu ble gravid. Som om det ikke var nok så forlot hu kidden, som var Attis forøvrig.

Attis ble passet på av en geit forøvrig, Mowgli style. Ettersom Attis ble større ble hans lang-hårede skjønnhet anerkjent som guddommelig.

Her kommer tvisten, neida du hadde ikke fått tvisten enda, Agdistis, i formen til Cybele, falt for Attis. (Incest ftw..) Dette likte ikke ofsterforeldrene til Attis, og de sendte han til Pessinos, hvor han skulle gifte seg med kongsdattera. Hvorvidt det var et halvt kongerike involvert er uklart. (Askeladden referanse ftw!)

I det bryllupsangen ble sunget, dukket seff Cybele(Agdistis) opp og briefa med all sin makt. Merkelig nok tiltet det for Attis på dette punktet, og han kuttet av sine egne genitalier(som far som sønn).

Og tenker vi gir oss med den historien der….drøy shit sant?

Så der fikk dere en innføring i en av de eldste kjønnsvariasjonene vi vet om.

Folk kaller oss nå til dags gale liksom, at vi bare innbiller oss ting?

Vi har eksistert så langt tilbake som vi vet om, og de var vilt mye mer crazy før! Men gitt det samfunnet så er det ikke så rart at de utagerte litt.

Men kanskje vi skal innføre det slik igjen? Å gjøre det ulovlig for innbyggere å kastrere seg? Eller dagens praksis, castrations for all! Eller kanskje en mellomting basert på individuelle ønsker?

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg