12 ting frisøren din vil du skal vite før juleklippen!

Julen nærmer seg med stormskritt, og dette er den mest hektiske tiden for frisører. Mange ønsker å få håret flott til besøk hos svigers i jula, eller til julebordet med jobben. Her er noen tips som kan være greie å ha i bakhodet til juleklippen.

1. Book time tidlig, drop-in blir vanskeligere å få jo nærmere du kommer 23. Desember. Julaften er derimot ofte ledig, men da er du nok opptatt med å passe på at ribba ikke svir seg. Dette gjelder like mye din farge og klipp, som barnas juleklipp. At du hevder at klippen til ungen går fort og bare tar 5 minutter betyr ikke at den faktisk gjør det. Jula er vår mest hektiske tid i året og de fleste av oss dytter inn mange ekstra timer for at alle skal føle seg fine til jul.

2. Ja, det koster å klippe seg i Norge. Nei, frisøren kan ikke noe for det. Ja, frisøren er fullt klar over det og har dårlig samvittighet som det er allerede. Noe hen ikke burde ha, da det er verdt tiden og arbeidet hens. Spør gjerne om pris, men det er lurt å ha litt rom i lommeboka. Det er helt i orden om en frisørs pris er for stiv, men da kan det være lurt å enten høre om andre behandlinger, eller prøve et annet sted.

3. Vær snill med lærlinger. De bruker lengre tid enn en frisør. Om du er av det utålmodige slaget så kan det være lurt å heller velge frisør, eller ta med niste.

4. Hvis du bruker 2000 på å farge og klippe håret, bruk 200 ekstra på en god fargebevarende sjampo. Det er synd når man bruker dårlige sjampoer og en kul farge ikke får vare så lenge som den burde.

5. Rett før julen er kanskje ikke det beste tidspunktet for å gjøre de store fargeendringene. Hvis du har mørkt hjemmefarget hår men vil bli blond kan det ta mer enn en omgang(og flere tusen kroner). Spør om frisøren har noen forslag til andre endringer som kanskje kan være mer oppnåelige der og da.

6. Ta gjerne med bilde, men husk på et par ting:

• Du er ikke Jennifer Aniston(med mindre du er Jennifer Aniston, isåfall Heeei!)

• Hår på bilder er ofte ekstremt stylet og photoshoppet.

• Vær åpen for å la frisøren si om sveisen på bildet kan kle deg.

7. Vær ærlig med frisøren. Vi vet som oftest ikke historikken til håret ditt og den hjemmefargen du gjorde i fjor kan fortsatt bli en utfordring for oss når vi skal farge. I tillegg så er det lettere for oss å anbefale gode produkter til håret ditt.

8. Vi er ikke barnevakten din.

Hvis du har med små barn til frisøren, ikke etterlat dem med oss for å gjøre unna litt juleshopping. Barn kan ofte sitte urolig, og da er det ekstra fint om en forelder kan bistå med å si ifra. Jo roligere et barn sitter, jo fortere er de ferdig. Pluss, ville ikke en liten pause med en kaffe være godt?

8 1/2. Absolutt aldri si til et barn at hvis de ikke sitter i ro så kan frisøren klippe dem i øret. Ungen din sitter garantert ikke i ro etter det.

9. Du kan ikke jobben vår. Med mindre du faktisk er frisør, isåfall, hvorfor klipper jeg ungen din? Så vennligst ikke pirk mens vi jobber.

10. Hvis du mot formodning ikke er fornøyd, kom gjerne tilbake og si høflig i fra. Vi har ingenting i mot å justere litt på sveisen. Men om du plutselig vil ha noe helt nytt så er det litt på kanten.

11. Beregn tid: En klipp tar vanligvis en halvtime-tre kvarter. Men hvis du ønsker en flott føn eller å få håret glattet ut, så regn med ekstra tid, og ekstra penger. Å helfarge kan ta over en time og foliestriper kan ta to. Har du tykt hår? Regn med enda mer tid.

12. Julebordsesongen er i gang, og mange vil ha håret satt opp. Ta gjerne kontakt med salongen og hør om de har frisører som er dyktige til akkurat dette. Da er det en bedre mulighet for at du får et oppsett som passer ditt ansikt og hår bedre! Ulike frisører spesialiserer seg ofte på ulike ting, så om du spør får du mest sannsynlig den frisøren som er dyktigst på akkurat det du ber om.

Med disse 12 punktene i bakhodet håper jeg du får ordnet håret til jul, uten å måtte jakte etter en tilfeldig salong som har drop-in akkurat der og da. Til sist vil jeg bare legge til ekstra punkt, fra et personlig ståsted om du vil.

13. Hvis du forteller meg at du vil ta av 2 1/2 centimeter av tuppene, så kommer jeg til å hente et linjal!

Noen punkter du vil legge til eller utvide på? Fortell meg det gjerne i kommentarfeltet!

Følg meg gjerne på Instagram/Facebook @comingoutchristine eller på snap @christinebazz

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg