Barnehagene i 2040

(Først og fremst må vi bare beklage at tittelbildet ble litt for spennende, vi jobbet mot en deadline dessverre)

Norge, 2040

Vi har sett en god endring i barnehagene de siste tiårene og vi beveger oss mot en tryggere hverdag for barna.

Barnehagene er grå nå, altså fargen grå, en hver fargestimuli kan ta oppmerksomheten til barna og gjøre at de går på hverandre når de et ute. De er fremdeles ute, men alle uteområder er fullstendig flate og ingen lekeapparater finnes. Det er plastgress som ikke kan huse insekter eller pollen. Alt av trær er dratt opp med rota og fylt igjen. Barna får lov til å gå, men ikke løpe, helst skal de ha på hjelm og annen beskyttelse også. Når det er sol må de ha på solbriller i tilfelle noen ser på solen. De får ikke ha med leker ut og skal helst bare gå frem og tilbake mens de snakker rolig med hverandre. Økt puls kan medføre både det ene og det andre av farlige situasjoner og dermed må alt av puls holdes nede.

(Dette er nøyaktig slikt som vi har fått slutt på! Det er tydelig vått ute og dermed glatt. Barnet mangler all form for personlig beskyttelse, og bare se på alt vannet! I tillegg har det et lekesverd i den ene hånden og mat i den andre? Uakspetabelt!)

Niste får man heller ikke ta med, Gud forby at ungene skulle fått med seg noe med sukker i, eller andre stoffer som kan være skadelige. Barnehagene serverer sterkt kontrollert mat som ikke inneholder verken spor av nøtter, melk eller smak. Men næringsrikt skal det samtidig være! Videre skal barnas klær skal være fri for snorer og duppeditter. Alle lekene i barnehagene skal være store og uten kanter og utstikkere. Pedagogiske leker som dyrefigurer er erstattet med bamser. Barna kan fortsatt lære om dyrene i Afrika, men de vet nå at krokodiller er myke og gode å kose på.

6 timer er maks for hvor lenge barna får være i barnehagen, så aleneforeldre må ha venner og bekjente som kan levere eller hente hver eneste dag. Hvis de mot formodning ikke har en massiv familie og må stå på egne ben, så må de tilpasse jobbene de søker på etter. Litt synd at det er kuttet i diverse stønader til foreldre riktignok men pytt pytt, man får være mer bevisst med pengene man har. Heldigvis slipper man å kjøpe vintertøy og regntøy lenger, men riktignok må man skaffe hjelm og annen kroppsbeskyttelse, men vi tror det spares. I barnehagene får man heller ikke lese bøker som ikke er hundre prosent pedagogiske, og samtidig rolige. Man må alltid ha en voksen med seg på do og når man skal vaske hendene, fordi vann er som vi alle vet farlig. Det samme gjelder hvis barnehagene har trapp(noe de helst ikke skal ha lenger selvfølgelig, men tid og penger og alt det der). Det er helt innafor å kjefte på barnehagen om barnet kommer hjem med skitne klær eller skrubbsår, for da er det tydelig at noen ikke har gjort jobben sin. Noen få ansatte i barnehagene er svært fornøyd med alle den nye sikkerheten og stillheten, men merkelig nok er de fleste av disse tidligere bibliotekarer og parkeringsvakter er de som egentlig skulle vært bibliotekarer.

(Husker dere slike plasser? Tenk om barna faller ned fra rutsjeinnretningen? Og se på all den horrible sanden..! Og spader..!?!)

Når foreldrene henter barna får de hjem små energieksplosiver klare til å gå av så fort de kan grunnet lite fysisk stimuli i barnehagen. Samtidig er de så mentalt slitne etter alle reglene og irettesettelsen at alt vett mangler når bomba går av. Dette resulterer som oftest i barn som løper i ring i ti minutter før de kræsjer i veggen og setter i gang en endeløs symfoni av gråting med tilhørende vannshow. Frustrasjon, sinne og tristhet kommer alle ut på en gang. Men det må vi bare tåle, vi gjør jo tross alt dette for barnas trygghet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg