Utspill om «Født i Feil Kropp», HBRS og Riksen i media.

Det har vært ganske spennende å følge med i media når det kommer til «Født i Feil Kropp».

Mediemessig så ble det hele sparket igang av Tone Maria Hansen, leder i HBRS

Kritikk har kommet fra flere hold, og personlig så har jeg vel uttalt med tre steder.

Først og fremst i blogginnlegget.

Dette fikk enormt med lesere(til bloggen å være) og veldig mange positive tilbakemeldinger. Flere tok kontakt for å si at de, som meg, ikke kjente seg igjen i narrativet som serien gav, og at de følte seg dyttet inn i forsterke kjønnsbåser med ordbruk som ikke gav mening.

Dernest ble André fra serien intervjuet av Gaysir.

Helt ærlig så sies det mye uheldig i det intervjuet, og som så mange andre så er fobien mot transfolk ganske gjennomskinnende.

Få dager etter ble jeg intervjuet i Gaysir.

Jeg er utrolig fornøyd med både intervjuet og bildene. LLH var de første til å dele det og jeg så at den ble delt på blandt annet Ottar sine facebooksider. Det er ganske awesome!

Uheldigvis er det mange som blir sinna fordi de faktisk ikke har lest det som står, de går rett ut og tar det som kritikk av deltakerne eller de som definerer som “født i feil kropp”. Mange tror at transpersoner er bare en gjeng hvor ingen opplever dysfori men ønsker å få anerkjent sin kjønnsidentitet juridisk. Eller at det er folk som ønsker hormonell behandling men ikke kirurgisk. Begge de overnevnte går under transpersoner paraplyen, men det er også så mange fler som definerer innunder “trans”. Deriblandt mennesker som ønsker hormonell og kirurgisk hjelp, i tillegg til juridisk anerkjennelse. Folk må lære seg å gjøre research før de tilter vilt.

“You’re not entitled to an opinion, you’re entitled to an informed opinion.”

Midt opp i alt dette lot Ira Haraldsen,avdelingsleder ved Nasjonal behandlingstjeneste for transseksualisme (NBTS) ved Oslo universitetssykehus, seg intervjue om transseksualisme av Tv2

Heldigvis kom alles yndlings Luca med ett svar til Haraldsen som peker ut hvor hun bommer når det gjelder behandlingen, på bloggen sin.

Sammen med Line Halvordsrud, leder i skeiv ungdom, skrev jeg denne kronikken som kom på trykk i BLIKK.

Dernest hadde Kai fra Skeiv Ungdom ett gjesteinnlegg hos Maddam.

Som havnet hos verdens lateste journalist hos Dagbladet .

Det kom ett svar til Kai, fra en av deltakerne i serien “Jentene på Toten”. Men det innlegget var så skivebom og uheldig at jeg velger å ikke dele det for å være grei mot den som skrev det.

Alt i alt så har det vært kritikk av serien fra flere seriøse hold. Disse blir selvfølgelig avfeid av serieskaper Vennerød og initiativtager HBRS, ikke spesielt sjokkerende.

Jeg mener at gitt mengden kritikk som har kommet, og hvor den har kommet fra, så viser kommer meningene til de fleste ganske klart frem. De fleste som ikke er superkonservative innen kjønn, ønsker ett bredere mangfold og mer realistisk fremstilling av kjønn i serien! Alle er enige om at serien er viktig, og at den er fin, men at man forventer mer av den! Spesielt i dag hvor politikken på dette området er i flere arenaer og debatter!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg